Hey!

Idag drar jag igång med lite vitaminer, för jag ska träffa redaktören (säkert typ redauqtüren, hej KTH) för Osqledaren, KTH:s kårtidning som ges ut i 18 000 ex. Om allt går som det ska så kommer jag kanske att skriva och fota lite för dem, det skulle inte vara helt dåligt att få något publicerat!
Bitch ass white boys

Jag kom inte med i mottagningen. Jag vet inte om det är hemligt. Jag ville vara med i doqumenteriet och fota. För kom igen, jag är ganska bra på det. Vad är det för del på människorna?

För att kompensera tog jag en miljon bilder på mig själv idag. Och inte en enda glad min kom med. 
I am the captain of this airshipDet här var min look till steampunksittningen. Håret och nerfpistolen fick mycket uppmärksamhet, men också pistolhölstret à la noirdeckare. Håret är en blandning av en gammal sönderklippt peruk, lösa syntetdreads och bränsleslangar fastsatta med buntband, och kronan är pappas gamla svetsarbrillor. Check out my steampunk gun

Jag ska på sittning med steampunktema. Självklart behöver man något att försvara sig med, så jag byggde om en Nerf.


bild
Bloggosfären i media

Det har uppstått en stor debatt kring bloggosfären den senaste veckan och jag har slängt ihop en sammanfattning för den som kanske har varit upptagen med att plåta dagens outfitbilder: 

Alex Schulman gör ett expertutlåtande i Aktuellt (vad gjorde kukgubben ens där?!) och säger att den svenska bloggosfären är ointressant och värdelös eftersom den domineras av unga tjejer och han personligen är ointresserad av deras ”banala” intressen. Men vänta, unga tjejers intressen måste väl spela roll för unga tjejer? Det är tydligen oviktigt. 

Min favoritbloggerska Zettermark reagerar och skriver en debattartikel som publiceras på SVT debatt:

"Är det i själva verket ett outtalat förakt för unga tjejer och deras erfarenheter som ligger bakom det stora blogghatet?"

Hon förklarar att hon inte ställer sig bakom storbloggares politiska snedsteg, men att det inte är konstigt att unga tjejer skriver om mode, eftersom det är det enda de tillåts vara experter i. 

Debatten går vidare till just Debatt dit Zettermark bjuds in för att försvara Kissie, men tackar nej. Debatten visar sig kretsa enbart kring Kissie och inte bloggosfären i stort, och synen på bloggare som pengahungriga provokatörbimbos cementeras ytterligare. Schulman skriver en trubbig analys av hela spektaklet (vem fick någonsin för sig att han var skarpsint?!). 

Sedan bryter en bajsstorm ut på Newsmill och på den vägen är det.

Det är bra att vi kan ta den här diskussionen om bloggande, kanske så kommer jag en vacker dag bemötas av förståelse när jag outar att jag har en blogg och inte av den där blicken som säger "Va? En blogg? Men jag som trodde att du var intelligent." För allas skull så tycker jag dock att vi borde släppa den här fixeringen vid att vilja höra vad Alex Schulman och Kissie har att säga om saken. Lite kallsvett

Det var någon som sa att man aldrig ska göra saker man är säker på att man klarar (det kan ju vara bra att tvätta och så då), så jag har tagit en plats i projektgruppen till datatjejkonferensen 2012 som ekonomiansvarig. Jag är inte helt bekväm med tanken eftersom jag inte har erfarenhet av ekonomi, men om jag hade det så skulle jag ju inte lära mig något av det i alla fall. Det är mitt sätt att rationalisera mitt val i alla fall. 

Bild


Om kärleksrelationer

Idag blev jag glad för att jag läste Kits blogginlägg om hur vi formar våra kärleksrelationer efter hollywoodfilmer: 

"Det är väldigt problematiskt för att dessa horder av människor som inte har någon att uppleva den där konstruerade filmlyckan med till sist kommer hitta det och bli besvikna över att det oftast inte fungerar så."

Läs hela inlägget här.

Min första pojkvän försökte verkligen konstruera vårt förhållande efter hollywoodmallen. Vissa kanske skulle tycka att jag är lyckligt lottad som ändå har fått uppleva ett sådant förhållande, men saken är den att förhållandet inte handlade om mig eller oss, utan normen. Så fort jag inte passade in i normen, vilket var ofta eftersom jag var en fjortonårig alternativ vänsterfeminist, så var jag ett problem som stod i vägen för att andra människor skulle se vårt förhållande som normativt. Jag tror att det tog slut när han insåg att jag inte var intresserad av att anpassa mig. 

Jag skulle gärna se att alla människor definierar sina relationer själva. Vad man är intresserad av för relationer eller hur man definierar en befintlig. Man kan ägna åtminstone en minut åt att tänka på för vem man gör saker, för relationen eller för normen? 

Nuvarande relationen firade fem och ett halvt år första mars. 


Plus: Mattias kommer hem från San Francisco snart. 

Minus: Måste tentaplugga linjär algebra. 


RSS 2.0