The making of a supervillain

Att vara feminist är mer än en överhängande ideologi för mig. Att vara feminist handlar om att ge mig själv mer möjligheter i livet. En ganska självisk grej, men varför inte utgå från oss själva? Jag förutsätter att jag skulle vara feminist även om jag hade snopp, för då skulle jag antagligen vara lika eller ganska obekväm med de sociala förutsättningar mitt kön gett mig. 

Jag är ledsen ungefär VARJE DAG för att jag funderar på hur stark person jag hade kunnat bli om jag inte hade matats av det här budskapet varje dag i mitt liv: Du ska tycka om rosa, att sminka dig och bry dig om ditt utseende och att ta hand om bäbisar och gulliga djur. Och mind you, jag tycker att jag är en stark person som det är, men fatta då hur stark jag hade blivit om samhället hade uppfostrat mig till ledare! 

Vi kan kolla på ett utdrag ur den här brittiska artikeln

A survey of TV ads for children's toys found that the most-used words for boys were "battle", "power", "heroes", "ultimate", "rapid" and "action". For girls, they were "love", "magic", "style", "babies", "fun", "hair" and "nails".


Jag tycker jättesynd om pojkar för att de inte får lära sig att prata om och hantera sina känslor, men jag tycker MER synd om mig själv för att jag aldrig har fått känna mig som en superhjälte. Och det är därför har jag tagit beslutet att hämnas på samhället och bli superskurk. Skyll er själva kapitalismen, media, antifeminister, regeringen och passiva åskådare. You had it coming. 


bildKommentarer
Postat av: Aina

När du pratar om att vara självisk och utgår ifrån oss själv tänker jag bara på att man inte ska utesluta saker bara för att vissa inte klarar av det. Typ alkohol.Och sedan vafan, jag kan inte relatera alls till att bli matad med att gilla sakerna du nämnde. Även om jag kan förstå vad du menar och jag ser på typ, eh, TV.

2011-12-21 @ 21:46:46
Postat av: Johanna

Fast nu menade jag mer självisk i mina feministiska motiv. Annars har jag nog själviska anledningar till att vara nykterist också, men vissa frågor väljer jag att vara solidarisk i, och om jag kan gynna mig själv och vara solidarisk samtidigt så är det ju jättebra.Det där var ju en modern brittisk undersökning också, och könsuppdelningen har blivit mycket värre nu. Men om jag ska tänka utifrån min egen uppväxt så hade ju jag mina föräldrar som motpol som gav mig könsneutrala saker, men jag påverkades väldigt mycket av Karin som lekte med barbies och dockor och som tyckte att det var väldigt viktigt. Jag tjatade på mina föräldrar för att få samma saker för att passa in, inte för att jag ville ha dem.

2011-12-22 @ 10:40:31
URL: http://monkeyland.blogg.se/
Postat av: Aina

Så det är osolidariskt att konsumera alkohol säger du?Det där med att ha grejer för att passa har aldrig jag märkt av, däremot att hänga med de coola för att passa in. Ha vissa kläder, även fast jag gillade det man "skulle" ha. Typ svann-byxor älskade jag, som tur var gjorde de coola det också, heh. Beror nog på om man känner pressen att passa in eller inte. Snackade med Ida om det. Vi var liksom aldrig coola eller så men tyckte det var helt ok. Ganska skönt.

2011-12-22 @ 13:36:30
Postat av: Aina

Såg efter en andra titt att jag tänkte cp med alkoholgrejen och solosariteten. Kan ju stryka det. Var ju inte det detta handlade om iallafall.Btw was ist da thang med nallen? Hajar inte.

2011-12-22 @ 22:53:52
Postat av: auuus

JAG VILL VARA MED!

NU JÄVLAR, VÄRLDEN!

2011-12-24 @ 18:18:44
URL: http://asortamission.blogg.se/
Postat av: Kit

Det är djupt osolidariskt att konsumera alkohol. For further reading rekommenderar jag Nyktra Socialisters idéplattform, här: http://nyktrasocialister.se/plattform/men det var inte det jag ville skriva, jag ville skriva FUCK YEAH SPÖA KAPITALISMENS OCH PATRIARKATETS OCH REGERINGENS ÄCKLIGA RÖVARSLEN!!1

2012-01-02 @ 02:15:40
URL: http://oklarheten.blogspot.com
Postat av: Aina

Ändå så jäkla värt det och så många gör det. Jag undrar inte varför.

2012-01-02 @ 09:00:02
Postat av: Kit

När systembolagets arbetare strejkade och svenska folket blev utan sprit så droppade mäns våld mot kvinnor i hemmet med nittio procent. Båda gångerna. Detta är inte varför jag blev nykterist men det är helt klart en av anledningarna till att jag fortsätter vara det.Men ja, fan vad värt det är att dricka sprit!!

2012-01-02 @ 13:25:09
Postat av: Aina

Jamen det är klart alla ska behöva avstå från något för att vissa inte klarar av det. Självklart. När det för andra är ganska underbart. Sluta duscha de har vattenbrist i afrika. Sluta kör bil, vissa kör ihjäl andra (utan påverkan av alkohol, ja det händer).Osv. ok att tycka olika men att förlöjliga varandras argument är aldrig ok.

2012-01-03 @ 14:40:47

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback