Hamstrar husgeråd

På fredag ska jag flyga ur boet och därför är det hög tid att börja hamstra grejer! Jag har köpt en massa Ikeasaker som diskborstar och en kastrull och vispar och en musmatta till boyfriend och kastrullunderlägg och grytlappar och ett diskställ. Fast mina favoriter är de här askarna och ullmattan:


Sen så tog mamma hem den här lådan från båthuset som jag ska ha på balkongen med örter eller blommor i. Bitsocker står det på den!


Här är den hopsamlade tallrikshögen och överst syns fyra assietter som mamma har haft som blomfat och sen upptäckt att de kostar 200:-/st på second hand. De är så stiliga!


Inhandlat:

bild

Cykeltajts. Believe it!


Pall

bild

Jag tittar på inredning och hittar urläckra och svindyra saker såklart. Den här pallen finns i vitt också och kommer från boconcept. Den är inte helt övermänskligt dyr men för mig är 1.099:- lite mycket för en pall.


Multitasking failJag totalsabbade just en kastrull genom att glömma riskok på spisen. Det luktar verkligen förfärligt här nu.

Oh, och jag är tillbaka från midsommar i Nykvarn. 


Inredning

Jag gillar den här soffan, vad tycks? Mamma tyckte det var pinsamt för att min broder tydligen har en likadan. Men den är ju fin!

DIY

Jag har pysslat lite idag och fått ihop en axelbrosch!

Först behöver man lite verktyg och sånt där, och som material så har jag använt en läderbit och pyramidnitar och en bunt andra nitar och en massa kedja. 


När nitarna var ordentligt fastskruvade så sydde jag fast kedja runtom.


Sen sydde jag fast lösa bitar kedja som fick hänga fritt.


Men jag var inte riktigt nöjd med det och hängde kedjan i öglor istället och la till extra kedja runt.


Heresy

Jag sitter och ritar på planritningen till lägenheten för att få fram en översiktlig möbelplan. Det enda problemet (förutom att planritningen inte är skalenlig) är att det känns precis som när vi rollspelade Red Rain och jag (vi) fick i uppdrag att möblera vårt kontor/satanistiska tillhåll. Då satt jag också och ritade på planritningen och då ville jag gärna få in björnfällar och kandelabrar av skelett överallt.
Så här skulle vår lägenhet se ut om vi var Heresy.


When we were young

När jag var ung och svår och gick på högstadiet gick jag och såg på Nightwish på fryshuset, det var min första konsert dessutom. Sen har det lustigt nog visat sig att en stor del av alla vänner som jag har skaffat efter det var där på samma konsert. Fast man inte direkt kunde gissa det nu. Alla har ju varit 14 någon gång.

Nu kan ju långklänningar och svärd och flätade skägg verka lite töntigt men då var det typ det coolaste i hela världen. Det uppfyllde i alla fall sitt syfte att markera att vi (den alternativa skaran unga tonåringar) inte hörde hemma i det sociala systemets hierarki. Fast jag skulle nog inte ha uttryckt det riktigt så då. Alla andra var dumma i huvudet helt enkelt. Vi mådde dåligt och vi hade rätt att visa det. Gärna genom voodoo och wicca och sånt.

Nu mår jag och förhoppningsvis mina vänner och alla ni som hade eyeliner i halva ansiktet och nätstrumpbyxor på armarna mycket bättre. Men det betyder inte att man någonsin kommer att känna sig helt integrerad i en kollektiv social status. Och det är därför jag fortfarande skaffar vänner som visar sig ha stått och gråtskrikigt på samma konsert.(Jag kunde ha varit en av de där tjejerna som står och gråter längst fram)


Naglarna kommer först

Mamma och jag delar en nagelsax som alltid ligger på mitt rum för att jag använder den minst en gång om dagen och därför ständigt behöver ha den brevid datorn. Det är den perfekta nagelsaxen, den är lagom stor, är lätt att hålla i och är lagom böjd.

Den var naturligtvis det första jag kom att tänka på när flyttplanerna började ta form. Så jag säger till min mamma att jag måste köpa en ny nagelsax. Varpå hon säger "eeh.. ja det där är väl inte egentligen en nagelsax utan ett kirurgverktyg."

Ja, kirurgvertyg. Det summerar min mamma på något fint sätt. Vi har även värmeljushållare i glas som är begagnade centrifugeringsbehållare för grislungor.

Dessutom skulle hon försöka smygbeställa en på jobbet till mig, men det får ni inte ringa landstinget om, sscchhh!


Meat

Jag springer runt som en tok och tar 1000 samtal om dagen, jag vill aldrig ens se min telefon igen. Men grejer ordnar sig.

Lägenheten är 48,6 kvadrat och vi flyttar in redan 1 juli. Alla som bor där hejar på en när man går förbi.

Jag funderar seriöst på att bli vegetarian. Fast kanske inte på heltid. Kanske 5 eller 6 dagar i veckan? Då räddar man ju ändå ungefär 10 djur varje vecka (fast jag har ingen statistik på det). Och sen tror jag inte att jag skulle orka bry mig så mycket om jag skulle bli bjuden på mat med kött i. Anledningen till att jag har fått för mig det här nu var för att Kit länkade det här inlägget, och även om jag kan hitta något kryphål så är det helt enkelt inte moraliskt försvarsbart att fortsätta som jag gör. Och jag har aldrig själv tyckt att det är moraliskt försvarsbart men jag har alltid skjutit upp beslutet.

Att jag sitter och säger det här medan mamma säkert lagar en köttig middag är väl lite hyckleri. Men jag flyttar ju ändå snart.

bild


Moving out

Så nu till anledningen till varför jag har hållit andan de senaste dagarna!

I söndags tittade jag och Mattias på en lägenhet i Spånga och blev förälskade i den. Intresset från andra håll var obefintligt och vi kände att det här var en chans vi inte fick missa. Tyvärr så var det i alla fall någon tjej som upptäckte den också och började buda på ett sånt där påfrestande krypsätt, bara lägga på 20 000 i taget. Till slut fick vi veta att hon gav upp, vi började fira och två minuter senare ringer mäklaren upp och säger att hon har ångrat sig och vill buda igen. Vi krossade henne i alla fall men kom inte undan lika billigt som vi kunde ha gjort i ett perfekt fantasiuniversum.

Nu sitter jag här och är rätt trött och frustrerad men med ett stycke lägenhet på händerna. Jag ska sova på saken så kommer jag säkert att vara urglad imorgon!


Det här är för övrigt en bild som min mamma har döpt till "fula hallen". Egentligen så är det bara färgen och den där hyllan som är fula.


Samvetet


bild

Tänk om alla grisar skulle se ut så här. Då skulle jag aldrig äta kött. Fast jag lovar att mest äta bönor när jag flyttar hemifrån.


Håller andan


Rekord

Igår fick jag ett nytt (väldigt blygsamt) bloggbesökarrekord och den enda anledningen till att jag skriver om det är för att det förra rekordet kom till för att Mattias visade det här inlägget för sina (amerikanska?) nördpolare med vad jag hoppas var syftet att skryta om sin flickväns alldeles förträffliga bakdel.

Nu är jag ju så klart lite stolt över att jag på egen hand kunde dra in åtminstone mer besökare än rövfotot gjorde, och jag antar att den där söta lilla humlan måste ha ett finger med i spelet?

bild


HeavenJag har unnat mig lite mumsig sommarlovsläsning. Freak Angels är en onlineserie som jag har tipsat om förut, men jag var himla sugen på att ha en tryckt kopia också. Om ni är ute efter serier så rekommenderar jag för övrigt att ni rör er ett kvarter ner från Scifibokhandeln till Comics Heaven som är en mycket hjärtligare butik och dessutom lite billigare, och dessutom så har de typ allt. Framför allt så har de mycket bättre browsingmöjligheter i och med att det mesta står i blädderbara kartonger istället för uppradade i hyllor.


HoneyJag räddade en humla och tyckte att det var ett utmärkt photo opportunity, fast jag hann bara ta typ två skarpa bilder. Mamma kom nämligen hem och skrek och jag bara "vavava?" och hon bara "det är en jättestor spindel mellan mig och frysen och jag har frysvaror!" och jag bara "uääåöeeeöuugh" och så skrek vi lite fram och tillbaka och när jag kom tillbaka till humlan så hade den redan rymt.

Nu skrek hon förresten igen, hoppas hon fick tag på den.


Filmtipset

Idag var jag hos Kit och Julian och fixade med Kits hår. Vi såg på Demolition Man och åt Congo Bars. Jag fick veta att jag har missat något stort. Jag kanske är sjukt jäkla efter men hur bra är inte filmtipset.se? Jag älskar ju att se allt jag tittar på listat. Och det är så bra som referens eftersom att de betygsätter filmer utefter vilka andra betyg man har satt på andra filmer.

Någon annan som är medlem alternativt rusar dit och blir medlem nu?Cleanliness is next to godliness

Jag vet inte om det har framgått tidigare men jag har haft lite av ett städprojekt för mig. Det är bara att för att få fram ytor så måste man skapa utrymme för grejerna som ligger på ytorna och så blir det en ganska lång omväg med städningen. Dessutom så tenderar jag att vandra iväg lite på eget bevåg också. Till exempel, för att städa mitt skrivbord var jag tvungen att plantera om mina växter, sortera alla mina pärmar samt ägna en och en halv timme till att slå in en liten ask i randigt papper.

Här är min städade arbetsplats i alla fall. Här spenderar jag det mesta av min vakna tid. Och om jag spelar tv-spel så vänder jag bara stolen till vänster. Jag har ju inte så många kvadratmeter nämligen.Ett tips för den areahandikappade är att fråga sig om man verkligen behöver allt som tar upp värdefull yta. Till exempel så kom jag fram till att jag nog inte behöver tiotusen konservpennburkar framme och definitivt inte värmeljus eftersom att jag aldrig någonsin använder dem. Och släng allt som inte är aktuellt, som gamla post-its!


Congo Bars

Jag har haft lite av en huslig renässans: Jag har prövat att baka Congo Bars från ett recept som jag hittade på Bakerella. Det är typ som brownies och chocolate chip cookies i ett säger de själva. Degsmeten är to die for i alla fall.
Spinnerette

Jag har lyssnat igenom Familjens nya "Mänskligheten" och det var med ganska stor besvikelse. Skit i den och satsa hellre på Brody Dalles (från Distillers) nya projekt Spinnerette med självbetitlad debutskiva från -09.
Let them have cake

Dagens tips är att gå förbi Hötorget mellan 17-18 och köpa jordgubbar för halva priset och gå hem och göra en chokladkaka. Det gjorde jag idag efter att ha suttit lite på Skeppsholmen med Rasmus och sen hängt lite på kulturhusterassen med en Trocadero och morotskaka (fast ta hellre deras paj, den är bättre).

Kakan är till mig själv för att jag vill belöna mig själv lite efter basåret, men till mamma sa jag ju att det främst var för att det var mors dag nyligen. Lite både och då!Body Shop

Jag tänkte sådär i förbifarten tipsa om mina favoritprodukter från Body Shop. Den första är en sjögräsansiktstvätt som är helt fantastisk om man har lite fet hy. Den andra är en hampahandcreme som är superfet och det som funkar absolut bäst mot torra händer. Hampabladet har fått en lite mer nedtonad look på nya förpackningen också ser jag. RSS 2.0