Opinionated much?

bildNujabes

När jag pluggar eller jobbar på något brukar jag lyssna på Nujabes. Han har gjort stora delar av soundtracket till Samurai Champloo som blandar feudala Japan med modern hiphop, men det har jag nog tipsat om förut. Hans musik passar in bra där i alla fall. Hans musik passar också bra när man vill att allt man gör ska flyta på smärtfritt, i alla fall för mig. Jäkligt bra men inte för distraherande.

Sorgligt nog så dog han i en bilolycka i februari i år...
Teaterbildbomb

Jag var på Kulturskolan och såg på en föreställning som bland andra Stefan och Dan medverkade i. Det var "Yvonne, prinsessa av Burgund":

"Prins Filip får ett infall och förlovar sig med den udda figuren Yvonne och hela hovet rasar. Hon är ju så ful och vet inte alls hur en ung dam förväntas uppföra sig. Hennes blotta närvaro provocerar det kungliga sällskapet som påminns om sådant de försökt förtränga. Snart smids onda planer i slottets alla hörn – något måste göras …"


Dan spelade den fåfänga prins Filip, herrarna till höger om honom var hans kammarherrar och flickan till vänster var den gråa lilla musen Yvonne som dramat cirkulerade runt.

Kungen och hans kammarherrar.

Kungen och drottningen dricker te.

Kungen ballar ur och kallar drottningen för köksa.

Den fåfänga hovdamen omedveten om den gråtande drottningen i hörnet.

Intrigerna vecklar ut sig.


Hängde ni med eller?Bechdeltestet

En intressant sak för att få lite perspektiv på hur mansdominerad vår världsbild är att använda sig av Bechdeltestet. Ta en film (eller bok eller vad du vill) och kontrollera dessa 3 krav:

(1) Innehåller minst två kvinnor


(2) Som pratar med varandra


(3) Om något annat än en man


Om alla 3 krav är uppfyllda så har filmen klarat Bechdeltestet.


Exakt hur många procent av alla filmer som klarar Bechdeltestet vet jag inte. Men knappast någon av mina favoriter i alla fall. Kika själva vet jag på bechdeltest.com.


From Dusk till Dawn - Klarar nr 1, det finns mer än två kvinnor men de pratar inte med varandra. Dessutom är Salma Hayek den näst mest relevanta kvinnliga karaktären och hon är en vampyrstrippa.


Boondock Saints - Stannar på nr 1.

 

Rushmore - Stannar på nr 1.

 


Shoes shoes shoesJag råkade köpa de här på rea. Lite onödigt gjort så här i efterhand. Fast de är väl rätt fina?


Haven't you heard?Ni har väl inte missat Teddybears nya? Den är awesome.


Efterskalvet från födelsedagenJag har kommit hem från skolan och sitter och postfödelsedagsfikar för mig själv. Ni vet, med allt som blev över från födelsedagen. Påskmusten fick jag av Kit och Julian och ska vara den bästa i hela universum. Den är lite djupare än vanlig påskmust. Nu är jag ingen Carl-Jan så jag kan nog inte uttrycka det bättre än så.

Det var rätt många människor som brydde sig tillräckligt mycket om mig för att dyka upp och sånt känns ju alltid underbart! Alla som blev inbjudna förutom de som blev akut sjuka faktiskt. Bortskämd med tusen presenter blev jag också och jag behöver väl inte rabbla allt men här kommer ett urval:

Absurt glad över Firefly-boxen, men det var ju collector's edition med audio commentary, hallå..

Jag har en skeptisk min men tröjan ägde faktiskt. Har haft den på mig sen dess.

Och pappa-betalar-bortskämt-brommabarn-presenten: ett macroobjektiv.

Sen skulle jag ju kunna skriva om otaliga andra roliga saker som att Frida slog in Mattias paket i en tidningssida med Berlusconi men det känns som att jag har dragit ut på det här tillräckligt nu.


HelveticaGaramondBodoniFranklinGothicPalatino

bild

Jag vet inte om ni tycker att typsnitt är lika sexigt som jag. Men jag har suttit i tio minuter och lett för mig själv över den här flowcharten.BurfdaygirlJag håller på att födelsedagsfixa här och så här stilig är jag dagen till ära. De ska ju droppa in folk under dagen så det kommer säkert flera bilder senare! 


DI-NA-SAAUUURRRR

Jag satte i dreads på Kit och det blev fett stiligt! Bilden är Kits tolkning av Sideshow Bob, därav det apatiska uttrycket och troligen den vulkanlika hårformationen också. Det blev hur som haver sjukt fina dreads för att vara ett förstaset, eller för att vara dreads överhuvudtaget faktiskt!

bild Sideshow Kit

bild Sideshow Bob

Förresten så är titeln hela låttexten till Mattias metallåt om robotdinosaurier till något hemligt spel om misslyckade (edit: missförstådda) superhjältar. Låttexter är lite hans grej.


Spacer FrauJag fick såna där faderliga råd en dotter ska få innan hon försvinner ut i världen:

"Ställ aldrig upp som statist, och släpp aldrig in ett filmteam i ditt hus."

Nu vet jag hur man undviker livets stora fallgropar. Och nu vet ni också.


Dagens låt


Dagens låt

Jag följer Fredrik Strages bloggerier slaviskt och kom över den här låten av E-40 som samplar Björks album ”Medúlla” som är så jäkla phat.

Har jag tillräckligt med streetcreds för att säga "phat"?
Buying stuff

Har ni tänkt på att jag inte har tjatat om saker jag har köpt på sistone? Förutom min fågelbur då. Jag känner att det krävs ändring på det men jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag brukar inte köpa klädesplagg online men vad ska man göra?

Axelbrosch


Sailorklänning

Twiggytröja


Prickig klänning

Jag kanske bara tar de första två grejerna i alla fall. Jag förtjänar lite födelsedagspresenter till mig själv hur som helst.


Geocaching

Här är en liten video från dagens äventyr, det ligger mer uppe på lanceandthemonkeyarmy.På väg

Nu ska jag ut och geocacha med Aina! Jag känner mig lite glowing idag.


Work it

Igår var jag och simmade med Sara, det var fresh. Jag känner lite i armarna idag, fast mest känner jag i rumpan för att jag tog fram cykeln igår. Och jag som har världens bredaste damsadel.

Vi ska pröva att börja träna ihop nu och jag ska pröva att gymma även om jag har varit skeptisk tidigare. Sanningen är ju att det vore fett awesome med lite muskler. Och det är ju åkeshovshallen, det är inte någon av de där äckliga ställena. Ni vet vilka jag menar. De där som gör reklam i foodcourts, särskilt i glasstället bara för att man ska känna sig riktigt skyldig. Ni vet väl att cirkus 80% av alla som har gymkort aldrig använder det?


Graffitibomb

Jag var ute och letade efter en geocache, alltså fenomenet leta små lådor i skogen med gps. Jag har ingen gps, så jag misslyckades. Men, jag återupptäckte den här väggen och var bara tvungen att ta tusen bilder.

Jag kan inte det där med graffarkultur, men jag tänkte att det kanske vore lite ofint i kanten att skriva var det ligger, för jag vet inte om det är en laglig vägg. 


Ny header

Men förlåt, jag råkar älska den där splatterfonten men jag får ju aldrig använda den. Den heter YouMurderer om någon letar efter den.

Så här såg den gamla ut då. Lite stilrenare, lite tristare.
Lite färgDet är så grått i Stockholm nu och jag blev lite avis på Joel som bloggar från Tokyo där körsbärsblommorna blommar nu. Jag kan ju dra mitt strå och liva upp lite här i alla fall med en bild från förra våren. I Stockholm har vi ju i alla fall Kungsträdgården. Jag minns att jag drog upp i ottan bara för att lyckas få en bild innan stället översvärmades av stockholmare och turister.


Plånboksfoton och offentlig förnedringAina tog en bild igår som gjorde sig så jäkla bra i svartvitt. Jag borde printa någon bild på mig för jag upptäckte att mamma fortfarande har åttans skolfoto i plånboken. Inget litet foto heller, hela affären ser när hon öppnar börsen.

Mammor borde tänka sig för innan de stoppar något i plånboken för övrigt, på Coop har de en anslagstavla för tappade plånboksfoton. Mattias har adopterat en pojkflicka eller en flickpojke därifrån (vi vet liksom inte riktigt vilket).


Blue eyes

Jag har fotat lite med Aina idag men det var så crappy väder att det kanske inte blev något super. Och så trodde jag att jag hade gått och blivit magsjuk men det verkar ha gått över innan det började. Skönt!

Nu kanske inte ni vill veta hur det är med min mage. Eller? Jag kan skaffa en twitter bara för den annars. 


Nu spelade jag precis klart Mass Effect också. Det blev lite overdose av scifi  om något sådant ens är möjligt. Jag får väga upp med lite Fable och Assassins Creed sen!Halsband

Jag hittade det här smycket som jag har köpt på loppis för ett par år sen och tagit kedjan och använt till något annat. Jag måste tyckt att det var fult då men nu tyckte jag att det var lite fräckt, så jag satte ihop ett pärlhalsband till. Och det är knutet mellan varje pärla hela vägen, det tog väl cirkus 10 avsnitt Futurama. Jag använde dubbel björntråd, stabilt! 


Today

Jag har fotat med Anna och Sara men resultatet får vänta lite, man kan behöva få lite distans till bilderna innan man börjar peta i dem.

Idag har jag hängt runt med Aina och pysslat lite, vi blev nämligen lite förtjusta i den här killens pjucks:

bild

Vi fixade nåt liknande i alla fall som blev lite tjusigt.


In other news så hämtade vi ut Ainas nya glajer som ser super ut på henne men jag fick så klart lust att köpa likadana. Pretty nice huh?
Fotografering på G!


Broschtavla

Jag har försökt att sortera bland mina smycken lite. Det ser ju lite skräpigt ut när allt ligger framme. Men om man lägger undan dem så tänker man aldrig på att man har dem, och så är det ju inte bra för smyckena om man blandar ihop de som är av olika metaller.

Som en liten dellösning så tog jag en gammal ram och målade, först svart under och sen varmgrå över, och så sandpapprade jag lite på det. Sen klädde jag plattan i svart sammet och satte i ramen. Det blir ett snyggt och välsorterat sätt att ha en del smycken framme, ett väldigt bra alternativ till att ha allt i en stor hög.
Skulls and...

bild

Det här var typ det häftigaste jag har sett. Måste göra kopior!


SpringJag väntar på lunch och passade på att ta en bild på krokusarna på bakgården. Det känns rätt underbart när allt börjar leva ordentligt nu. Jag har lite pyssel på gång som jag ska visa sen.


Dagens hår

Det här är min favorit-unisex-frisyr:

stockholmstreetstyleAtt leta

Jag har ett bra tag letat efter de där röda pumpsen från H&M, någon kanske vet vilka jag menar. Jag har letat igenom alla H&M i stan, på webben, i Kista, och ingenstans fanns de kvar i min storlek (eller överhuvudtaget). Idag satte jag mitt sista hopp på H&M i Vällingby, för det man inte hittar i stan brukar finnas kvar i förortsbutikerna, och där stod de i min puttenuttiga storlek. Och så passade inte de heller.

Poängen förutom att jag blev sur är väl nåt i stil med att man aldrig vet om det man letar efter är det man vill ha.

Vi kan ju låtsas att jag skrev om skor nu för jag vill ju inte vara en sån där spirituellt sökande självhjälpsbloggare.

(Jag har glömt bort var jag snodde bilden, ser ut som en Hedi Slimane men är nog inte det?)


RSS 2.0