Halloween and what not

Autoboy

Jag hade helt glömt bort att jag hade budat på en kamera på tradera, och så plötsligt får jag ett mail där det står att jag har vunnit den för 190 kronor. Glad överraskning.Det är en analog kompaktkamera Canon Prima AS-1 (i Japan kallad Autoboy <3) som kom i mitten av 90-talet och nu går att få tag på lite överallt för en väldigt liten peng. Varför vill man ha en sån då? Det är ju en undervattenskamera, dvs man kan göra vad fan man vill med den utan att vara rädd om den. Jag älskar att ha egna billiga kameror istället för att vara rädd om pappas fina. Dessutom skulle jag ju vilja lyckas ta fina undervattensbilder med flygigt hår överallt. Jag får pröva i badkaret.
Lite mycket youtubande nu kanske men den här är bara det bästa från två världar!


Never trust a klingon

Halloween närmar sig och jag har bara lagom mycket panik. Jag har en plan. I'm a man with a plan. Wo-man.

Jag gick med Aina till Perukmakarn och köpte.. blod, kan jag väl i alla fall avslöja. Därinne upptäckte jag efter en bra stund att Joel och Björn shoppde loss för fullt, och då ska det noteras att affären inte är stor. Jag hörde dem prata i någon minut innan jag tittade upp och insåg vilka de var.

Joel föreslog någonting som måste vara min drömutklädnad: KLINGON. Jag får inte dö innan jag har klätt ut mig till klingon. På tal om klingon så är S.P.O.C.K grejen att lyssna på.

 Mitt intresse för sci-fi är visserligen inte så stort som för vissa (sjukliga individer) men fortfarande lite mystiskt på ett plan även för mig själv. Det är bara att lazerguns, rymskepp, kantiga dräkter, häftiga aliens, robotar och framtiden är så jäkla bra.


Konsten att vara random

Vet ni vad som är underskattat? Dinosaurier. Tänk lite på det.


Ofta frågar jag Mattias "Vet du vad jag har köpt idag?!" och han svarar:

- En snorkel?
- Nej.
- En gurka?
- Nej.
- En kompass gjord av trä?
- Nej.
- En burk blåbärssylt?
- Neeej...


...och så fortsätter det så in i all oändlighet. Själv är jag lite avundsjuk eftersom att det enda jag kan komma att tänka på är alltid en kratta och en get. Faktum är att jag inte ens kunde skriva det här inlägget utan att ringa till honom och fråga honom vad han skulle säga.


I stole the beat

Jag och Aina (hon har bytt blogg) har en thang för svensk hiphop nu. Det finns mycket bra om man rotar runt lite har jag märkt. Svensk hiphop känns väl lite mer relevant än amerikansk kanske. Men det handlar nog alltid för oss ex-alternativa att hitta nya undergroundgenrer, samtidigt som man utan att skämmas kan lyssna på musik som är ”mainstream” (jag använder helst inte ordet efter att ha överanvänt det grovt i tonåren). Jag älskar för övrigt att tala nostalgiskt om tonåren sedan jag lagt ett par år mellan mig och dem.
Den här låten gillade jag i smyg när jag var alternativ (2002), och den har bara blivit bättre sen dess.


In the Sun


Jag tänkte bara tipsa om att Thomas Rusiaks skiva "In the Sun" är grejen. Idag ska jag åka och titta på lite kläder kanske med Aina, det har jag förtjänat.


Putting it out there

Jag kände att det var dags för ett utvik. Nämen, jag kände mig lite attraktiv idag. Ok, nu ska jag sluta ursäkta mig för att jag lägger upp bilder på mig själv. De är från i våras med Bengt Wänergård, och jag behöver väl inte nämna igen att han är begåvad, för det syns ju?

Edit: Rasmus sa att man inte riktigt känner igen mig, och det kan ju bero på att jag inte är proffssminkad av Sara varje dag.

  

Halloween?

Det vore trevligt om det blev något av Halloween i år. Jag har aldrig riktigt lyckats få till det. Som förra året när utklädnaden var extremt utstuderad men det slutade med att vi satt i rollspelskällaren och stirrade på varandra. Eller åren innan när Liv fortfarande hade sin årliga Halloweenfest ute i Huddinge tror jag, som jag aldrig gick på för att den verkade vara lite för mycket alkoholbaserad för mig. Fast när är det inte det? Det är roligt att klä ut sig nykter också, jag lovar. Det som inte är roligt är att dra av latex från halva ansiktet.

   

Star Trek-chock(!!!)

Det här kan komma som en chock, men när jag hade tittat på den nya Star Trek-filmen så insåg jag att Star Trek uppfanns av Gene Roddenberry, SAMMA man som uppfann Andromeda, också kallat Gene Roddenberry's Andromeda (that makes so much more sense now).Andromeda, skapat av skaparen av Star Trek, är alltså en relativt taskig (som jag ändå har följt slaviskt) sci fi med KEVIN SORBO som captain Dylan Hunt, även känd som Herkules.Det bra med serien är rymdskeppets androidavatar med citat som typ "I am a warship. My brain is the size of a planet." Det dåliga är att alla vapen (force lances!) ser ut som penisar eller någon typ av verktyg som ska fungera som penissubstitut.
Strage

Jag undviker de flesta dagstidningar, förutom DN. Jag undviker oftast även DN förutom kulturdelen och oftast undviker jag även den, förutom allt som är skrivet av Fredrik Strage. Och igår låg han där, Fredrik Strages nuna över hela framsidan och jag var ju tvungen att kika efter vad han nu hade gjort som krävde en helsidas närbild. Jag slog upp sidan 3 och 4 där en hemma-hos-repotage-bild bredde ut sig, snarlik bilderna jag nyligen tog på Aina faktiskt. Han har gett ut en lite intressant bok med texter från när jag föddes fram till nu med massor av intervjuer och repotage som han har gjort. Så nu är "Strage text" på väg till min brevlåda. Lite tunnelbanelektyr, är det tänkt.
Damn you, world

Har någon ställt om alla mina klockor på skämt? Så här mörkt var det definitivt inte igår morse..

 

De hoy

Jag tänkte bara tipsa om en väldigt väldigt bra webcomic med ett väldigt väldigt töntigt namn. FreakAngels.

Den handlar om en bunt speciella människor med häftiga mindpowers.  Bara att de råkade sabba hela världen med sin häftiga powers. Så serien utspelar sig i ett översvämmat London med.. ånghelikoptermotorcyklar och annat schmexigt. Den som inte tycker om dystopiska världar med ångdrivna fordon med mycket slangar är sämst. Kolla in freakangels.com.Så snyggt tecknad också. Mums på mackan.


Johanna och Rasmus skriver

Rasmus är duktig på att skriva. Men Rasmus behöver öva på att skriva. För om man övar så blir man ännu bättre och lär sig att kontrollera sitt kreativa flöde och annat som låter lite pretantiöst. Hur som haver så gjorde vi en blogg som går ut på att jag ger ett ämne och Rasmus skriver på ämnet. Egentligen så gillar jag också att skriva lite i smyg fast jag litar nog inte riktigt på att jag inte bara skriver töntiga saker. Jag kanske dyker upp med någon text var det jag försökte säga.

Eftersom att jag fick ansvaret för design så ser den nya bloggen.. precis ut som den här bloggen. Men varför ändra på det som är bra?Titta gärna in och kom med förslag på ämnen.


RSS 2.0