Kruger

Så här innan jag cyklar hem från dagens insats för ett fungerande samhälle så tänkte jag tipsa om Moderna Museet som just har bytt ut entréinstallationer till verk av min nyblivna favorit Barbara Kruger. Och så har de en massa annat intressant just nu som en video(installation?) av Pipilotti Rist som gör en tolkning av Chris Isac. You heard me!Ingen kan säga att det är för krångligt att förstå i alla fall. Gå dit och respektera, och ta med studentkortet!

                                                                        

Dansken kommer!

Jag sitter och jobbar i receptionen och just idag ska det komma tusen danskar till provsektionen. Det är tur att jag vet vart de ska i alla fall. Gud, jag förstår verkligen inte vad de säger. Ibland hör man ett namn ibland all danska och då är det bara att ringa upp den personen, peka mot bibilioteket och säga "Du kan ta lite kaffe om du vill". Jag sa såklart inte det, jag blev nervös och pratade jättefort: "De kommer och hämtar dig om fem minuter de skulle bara fixa nånting först men du kan gå till biblioteket och ta lite kaffe om du vill". Jag såg på honom att han inte fattade alls. Han hajade nog kaffe åtminstone. Nu kom Björn och plockade upp honom och han fattar inte heller någonting. Haha, nu är det hans problem!


Call me

Eftersom att jag är så loaded nu, eller kommer att vara inom en snar framtid, så har jag börjat fundera på allvar på att köpa en ny telefon. Jag har ju inte haft en som fungerar helt som den ska på år nu. Jag kollade i alla fall runt på pricerunner och hittade den här lilla koreanen. Ledordet är lilla, typ superdupervärldensminsta. Det innebär ju att jag slipper alla skitfunktioner som kamera och mp3 och sånt (jag har redan en kamera och en mp3). Det enda är att den har lite kort batteritid och tydligen skrikiga ringsignaler enligt någon recension. Men å andra sidan så ser den mycket dyrare ut än vad den är. Och så får den plats i min plånbok även när den kommer att vara full av pengar.Hm, köpa köpa, nej, ja?

Förresten så träffade jag Aina idag och jämförde våra Casioklockor och helt slumpmässigt så var vi helt synkade på sekunden. Vad är oddsen?

                                                               

Doing it retro

Har förhandlat anställningsbeslut idag. Nu är jag vaktmästare/receptionist. Jag firade med att köpa denna schmexiga Casioklocka. Mest för att jag faktiskt har råd att glassa lite nu. Och jag är ganska stolt över att jag lyckades köpa den själv utan smakråd, i vanliga fall måste jag ha Aina med mig. Inte för att Aina bestämmer exakt vad jag ska ha på mig men det blir lättare att ta ställning till vad man själv tycker om man har någon annans åsikt att ta ställning till. Jag är typ som Two Face, och Aina är mitt mynt. Haha, grattis!

Nästa vecka ska jag lära mig att kopiera papper och frankera brev. Pepp!                                                                    

Zoink!

Jag duschar mina blommor och bakar havrechokladmuffins. Jag behöver inga vänner.

                                                                             

This is no illusionFör ett bra tag sen köpte jag ett par Levi's på extrem rea för att sedan konstatera att de var alldeles för små i midjan. Bara för att man kan klämma sig i dem betyder inte att de passar. Idag tänkte jag att jag kanske kan töja ut dem om jag blöter ner dem och sen drar ut dem med nåt verktyg. Tyvärr så kunde jag inte hitta något smart jeansuttöjarverktyg så jag gick över till plan B som innebar att stoppa dem fulla av burkar eller nåt. Ni hör ju, kanske inte helt vattentätt. Nu sitter jag här i plan C som innebär att jag har ett par blöta korvskinn på mig och sitter och känner mig ganska blåst. Jag tror att jag kommer att bli kissnödig ganska snart. It better work.

Nu blir det lasagne framför Andromeda.

                                                            

It's a digital illusionCe n'est pas une moustache.

                                                                     

You say I'm crazy but I don't think soSisters of Mercy igår med Rasmus och Anna. Det är härligt att träffa dem. Stötte på Anna redan i Sundbyberg, har redan tittat på henne länge innan jag ser att det är hon. Ni vet, fan vilken söt tjej med häftig stil. Hon kommer fram och säger "Men det är ju du. Jag som gick och tänkte att du har snygga jeans."  Stentvättat.

Konserten. Jag tänkte låna en konsertbild av Z som jag tror var där eftersom att han är bäst på konstertbilder men jag tror inte att det blev några bra bilder alls för rökmaskinen gick varm hela kvällen. Ibland såg jag att det glänste till på herr Eldritchs kala hjässa. Ja, han ser hemskt mycket bodysynthare ut nu.

Sen missar jag bussen hem. Promenerar och ringer Mattias. Det är någon våldtäktsman lös i Ängby, en sån där ur-våldtäktsman som gömmer sig i buskar. Jag blir mindre besviken på konserten när Mattias förklarar att Sisters alltid har ohemult mycket rökmaskin för att man ska fokusera på musiken. Lite pretantiöst kanske.

                                                                         

LeicaJag är riktigt sugen på att komma ut lite och fota analogt, Aina har säkert lust också hoppas vi. Den här bilden är nog från ungefär ett år sedan för jag minns att det var 5 plusgrader och att jag tvingade henne att ta av sig halsduken och allt.

Jag ser fram emot några timmar i mörkrummet i alla fall.

                                                                              

Robot Jesus

Jag har suttit och pysslat med bilder som jag tog på Joel för ett tag sen, men jag skulle behöva en redigeringskurs eller något. Hm, Buffy borde lära mig, men han är ju så bissi bissi. Fast han spelar nog bara StarCraft egentligen.Foto: Mia-Johanna
Modell: Joel
MuA: Sara Katzuki

                                                        

Måla hela världen lilla mamma

Foto: Bengt A Wänergård
MuA: Sara Katzuki
Modell: Nämen det är ju jag?


För någon vecka sedan, kanske två, så fotade jag med Sara och otroligt begåvade fotografen Bengt A Wänergård, vi gjorde en sån Top Model-grej med färg som rinner och den här bilden är från slutet när vi spexade till det lite, dvs jag försöker se så Östtyskland ut som jag bara kan. Det kommer säkert mer färgglada bilder som inte är så DDR men Bengt ska få en paus först, han är så jäkla produktiv ändå.

Jag funderar på att kopiera upp någon bild från det här tillfället och ge till faderskapet i 60-årspresent och den här ligger ju ganska högt upp på listan, bra idé va? 

Vill man ha mer Bengt så är det en bra idé att titta på hans Flickr .

                                                                    

Lack x 3Det är ingen väska jag lovar, det är bara en överdimensionerad plånbok! Blev ju sugen på lite våriga skor och sen bara rullade det på, jag var ju tvungen att ha matchande nagellack också när tårna ändå syns och jag har ju faktiskt alltid spanat efter ett sånt halsband. Aina har klippt mig också så nu är jag superfresh!                                                                                            

Under construction

Nu har jag pillat runt på bloggen så att den ser ut som jag vill även i Firefox. Synd då att den blev CP i Internet Explorer. Går det ens att få den att se bra ut i båda? Så hjälp mig lite folk, vad har ni för webläsare och ser det skevt ut hos er?

                                                               

Paper Planes

Mattias familj har ju lite lägligt emigrerat till Finland över helgen så då kände ju jag att det var lägligt att flytta in. Vi går bara varandra på nerverna lagom mycket. Igår var vi på bio, för vi är ju ett sånt där romantiskt par som alla pratar om, och såg Slumdog Millionaire. Mattias ville nog hellre se Watchmen men min gnälliga attityd gjorde väl sitt! (Vad är det förresten, jag vet bara att det är från DC Comics?) Hur som helst så önskar jag att jag alltid kunde känna så när jag går ut ur en biosalong, den var verkligen så bra. Och soundtrack med M.I.A. var en oväntad extrabonus.

Det handlar alltså om en kille från Indiens slum (Slumdog, get it?) som hamnar på "Who wants to be a millionaire?" och vinner en hög med pengar, han blir anhållen hos polisen för fusk och därifrån får man veta historien om varför han vet svaret på varje fråga. Den är så härlig, en hel bunt med Oscars har den vunnit, bland annat för bästa musik.

..Se den. Den är fett värd.Så nu sitter jag här medan Mattias är i skolan och jag har på nåt sätt åkt på att göra pannkakor till frukost, diska och dammsuga. Nåt gick fel här?

Imorgon ska jag träffa Aina och klippa askort page, jag är så jävla sugen. Hoppas att det blir fint. Det blir det säkert. Sugen sugen sugen.

                                                                             

Hejdå UNF

Jag håller på att gå ur UNF (Ungdomens nykterhetsförbund) och gå med i IOGT-NTO istället vilket är Sveriges största nykterhetsorganisation (antar jag..) UNF strävar ju efter "en nykter och demokratisk värld" och jag tycker helt enkelt att de lägger för mycket tyngd på den demokratiska biten. Jag vill vara medlem i en nykterhetsorganisation som främt strävar efter nykterhet och inte efter ekologiskt fika på deras möten. IOGT-NTO hänvisar nykterister under 25 år till UNF men jag är ju en vuxen människa så det borde gå bra, jag har skickat iväg ett snällt mail och allt.

Jag började leta runt lite i deras lilla webshop i alla fall och hittade såna här gamla märken. Jag är så jäkla svag för ord som solidaritet och broderskap. Kostar bara 20 riksdaler, ganska sugen är jag ju.Det är ju lite roligt, för folk brukar behöva fråga vad UNF är för något och när man berättar vad det är så brukar det bli en "jajuuuste"-upplevelse för de flesta. Frågar någon vad IOGT-NTO står för så har jag ingen aning, 1851 stod det för "Independent Order of Good Templars" och det låter ju lite coolt.

                                                                               

Gotta love itMin eleven  o'clock frukost framför datorn denna onsdagsmorgon. En riktig frukost till en riktig kvinna. Men ta det lugnt, jag har ett deltidsjobb på G så jag ska inte sitta här och slöa i all evighet medan ni andra sliter i skolan och på ICA. Inte för att jag inte gör något alls, jag pluggar ju faktisk halvtid totalt nu.

På tal om att vara en riktig kvinna så ser ni här Yasumasa Morimuras "Self-Portrait (Actress)/White Marilyn" från '96. Han är typ lite min favvis just nu.

                                                                                 

Det här är ingen räkmacka


Bloodstains

Nu har färgen torkat så att jag kan skanna in den här också. Jag älskar tidningspapper! Jag citerar Art across time: "Collage, like Cubism, involved disassembling objects - just as one might take apart a machine, break up a piece of writing, or even divide a single word into letters - and then rearranging (or reassembling) the parts to form a new image". Jag märkte efteråt att man kan läsa "rasande uppgörelse...ropar, skriker, vrålar i mun" Det är förstasidan från dagens (eller var det gårdagens?) DN Kultur. Lite action painting där också.
                                                                                 

Dagens lästips!

Det är svårt för den oinvigde att förstå hur bra Batman egentligen är. Batman är så fånigt bra att jag måste tipsa om "Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth" som jag snubblade över när jag spånade på idéer till mitt rollspel som innefattar mentalpatienter. Gud, det är så jäkla genomtänkt och ondskefullt och fint. Tänk er själva hur lätt det är att vara hjälte på ett mentalsjukhus för kriminalvård, där du har satt in alla patienter? Det enda är väl att det är assvårt att läsa vad jokern säger, men stämningsfullt! Om det inte syns här så säger han "Aren't I just good enough to eat?" och självklart är han det. Mums på mackan.Jag lovar att lämna tillbaka den till serieteket snart så att ni kan låna den! Psst, hjältehyllan står den i.

                                                  

Lovestains

Jag har fotat och pysslat en del, men nu ska jag vara duktig och inte slänga upp en massa bilder på mina modeller som inte är godkända som jag ahem, vanligtvis gör. Det blev lite bilder på Nemo i assymetriskt smink och Sara i en bit sopsäck i alla fall!

Såhär snygg blir jag i alla fall när mina modeller fotar mig:

Gud, jag borde typ hålla en modellskola.. inte :D

Men jag är fett kreativ också, spana in:

Jag blev lite inspirerad av att se Fridas deviantart, hon är ju så sjukt produktiv och duktig, och så ligger ju jag tre år före så när hon är min ålder så lär hon ju vara tusen gånger bättre på precis allt jag gör! Bah!

                                                                        

RSS 2.0