Så här party är jag. Hur party är du?

Det blev himla trevligt hos Joel förra helgen och nu fick jag lite bilder från kvällen i fråga. Lite random så tog Ida med sig Aina dit så det blev ju bra!

Följande är min youtubedebut där ni kan se vad vi gjorde för mums dagen efter. Lägg särskilt märke till tröjan med Leonardo di Caprio som jag övertalade Aina att ge bort till mig.                                                                                    

IKEA - hur man splittrar en familj på under en timme

Jag försöker göra om lite hemma. Stolarna och byrån åker ut och in kommer en Elias, en svart rottingstol som är fin och personlig tycker jag. Jag är tydligen krånglig för att jag inte vill han någon ful kontorsstol på mitt rum. Resten får jag vänta med för brodern som köper nytt kök följde med till IKEA och han hade minsann inte hela dagen på sig att titta på saker. Jag är en liten bit på vägen i alla fall.

Sen blev jag överlycklig när jag kom hem och upptäckte att min bok beställd från antikvariat.net hade kommit. Den kommer från antikvariat Faust och den luktar verkligen antikvariat.. på ett gudomligt sätt.                                                               

På cinematografen

Jag hade en härlig kväll med herr Giraff igår, det blev Harry Potter i Kista och Mangal Shish i Food Courten och varsitt par skor på skorean. Jag betalade bara 149 kronor för de här små.. kärleksknytena. Men seriöst så har jag förtjänat dem, jag säljer ut massa gamla saker på tradera för att göra plats i garderoben. Juförsig så köpte jag min senaste skinnpaj på villkor att jag lovade mig själv att jag skulle sälja alla gamla saker och det har jag ju inte gjort förrän nu. Men å andra sidan så kom just löningen och jag kan ju säg att jag inte är helt pank direkt.

Harry Potter var inte det bästa jag har sett. Let's leave it at that.

Snart ska jag promenera över till Karlsro ungdomsgård (det är Joels hus) och fira Joels tjugoårsdag. Det ska bli mycket mysigt! Jag hoppas att det blir tårta. Det blir det säkert.                            

Sightseeing

Vi var på Gripsholms Slott i söndags och det är så vackert. Den enorma porträttsamlingen var inte helt fel heller. Alla bör åka dit om man får chansen.Nu är jag hemma och har tagit tag i det där med livet på riktigt.

                                                                       


Touching the Earth

Anledningen till att jag har shoppat blommor med Mattias mamma är att Mattias och Frida har åkt in till Stockholm på namngivningsparty till lillkusinen. Jag orkade inte följa med för jag kom ju just ut hit, så jag tyckte alltså att det var en bra idé att åka och titta på blommor. Det var en bit ut på vischan, stora växthus, antikt och kuriosamarknad och ett sött café med omaka bord och stolar under en stor ek (om jag minns rätt). Sen promenerade jag ut till den lokala badplatsen och fotade lite på vägen med Fridas kamera (vi har båda Nikon fast olika modeller) och eftersom att syskonen inte kommer hem på än ett tag så tänkte jag slänga upp ett par bilder.                                                                         

NewmillJag hänger lite i Nyvarn. Det som är bra med Nykvarn (bland annat) är att man kan åka in till Södertälje och köpa spel, för alla bra spel finns kvar för att alla bara köper skitspel här. Jag kanske hittade till filmhyllan och råkade påbörja en filmsamling. Nu ska jag följa med Mattias mamma till blomsteraffären, ciao!

                                                                                     

Bones

Jag fick veta att Joel och Buffy hade hittat ett fågelkadaver och tänkt på mig (vem tänker man annars på?). Nu sitter jag på jobbet och läser om hur man gör rent och steriliserar ben.. Det känns lite som att jag porrsurfar eller är en seriemördare.

.."If you're going to continue cleaning bones, or are working with very delicate specimens, you may want to start a dermestid colony." Jag väntar nog lite med att starta skalbaggefarm, det här har blivit tillräckligt äckligt redan.Eftersom att helgons forum ligger nere (gotarnas DIY-tråd) så hittade jag www.boneroom.com som har en utmärkt FAQ om benrensning och som dessutom säljer ben från både människor och till exempel som på bilden, en dingo. Den kan bli din för bara $1,250!

                                                                                            

I win

Min chef är på alla sätt sjukt lik Colonel Caldwell från SGA. Ni kanske hajar att det inte är en dröm att förhandla semesterersättning med den här mannen. Hur som helst så är jag nu månadsanställd och inte timanställd och så får jag retroaktivt semesterersättning för hela året. Min månadsanställning innebär att jag får en hel veckas semester. Om jag nu hinner ta ut den, vi är ganska kort om folk så jag kanske får ta ut det i pengar också då. Fast det ville helst inte Colonel Caldwell att jag gjorde.                                                                         

Just another day

Cykelkillen har inte visat sig på en vecka så så gick det sociala experiementet. Han kanske tyckte att jag var obehaglig och tog en annan väg. Eller så tog han semester. Eller så kanske han blev påkörd av en bil.

Imorgon ska jag diskutera min obefintliga semesterersättning med någon löneansvarig. Jag har nyligen upptäckt att det är något jag ska ha enligt lagen men de skiter ju de flesta arbetsgivarna i. 12 % av lönen ska man minst få. Det ska säkert gå bra, men i annat fall så kan jag ju ta ut hela min ihopsparade semester. Ett annat problem är att en halvtimme av lönen dras bort varje dag för lunch trots att jag ofta jobbar samtidigt som jag äter lunch. Det har till och med hänt att jag har suttit i växeln och ätit min lunch. Det får de antingen sluta med eller så stänger jag vaktmästeriet över lunchen. "Vadå ni vill lämna en pall och jag måste skriva på? Jag har ju lunch!"

Om någon stackars sommararbetare kände sig träffad så ring
Fackets Hjälptelefon: 020 - 56 00 56Also, jag satte upp en arg lapp idag:

"Kära NSH och SVCR!
Posten slutar inte komma för
att ni tar semester så hämta
den gärna innan era postfack
blir fulla.
/Johanna"


Ska det vara så svårt?

                                                                    

RSS 2.0