Post-Barfday

Tänkte bara slänga in att festligheterna blev trevliga. Massor av mat över dock, jag äter hela dagarna för att det inte ska bli gammalt. Massor av fina presenter, däribland Banksy-boken, en cykeltuta och ett års prenumeration av Illustrerad Vetenskap(!). Orkar inte nämna allt, men massor av fint. Tack allihop!

Lite tomt nu utan Mattias. Jag är inte överförtjust i att bo ensam.

                                                          

Burfday

Hej hej, födelsedagsbloggen! Jag och mitt nya VISA-kort har bekantat oss ordentligt nu. Jag har köpt foundation och puder och nagellack och leggings och fåniga blommor att ha i håret som nog bara jag tycker om, men i alla fall. Himla mysig födelsedag också, underbart väder och mer presenter än väntat. Fin kamerautrustning av pappa. En ny blixt och diverse. Om man föreställer sig en skala från ett till tio över hur nöjd jag är så är jag 10 nöjd. Nu ska jag plugga lite medan Mattias hämtar sitt musikprogram i Spånga som har kommit med posten. Det är bra att den pojken får lite sol.                                                                    

Köp min kärlek!

Nyss hemkommen från jobbet stöter jag på en bukett rosor och en present till och med, ett duntäcke! Jag fyller ju år på fredag (om någon har missat det, haha) men föräldrarna tog flyget till fjället under dagen. De är inte så pjåkiga ändå.

Nu: städa och baka!

                                                                     

Monday monday

OK people. Jag är grymt trött på alla hippa indieband som heter något med Kafka. Det är inte direkt en smidig referens. Jag kan inte ens förklara vad jag blir sur över, bara.. sluta använda Kafka som om han vore en obskyr kulturreferens. Det är han inte. Seriöst, det är svårare att läsa Tolkien än vad det är att läsa Kafka. Skärpning folk.Och jag har börjat känna mig gammal, vilket är ett nytt fenomen i mitt liv. Men jag menar, alla som bloggar är 17 år! Och jag har just skaffat ett telefonabonnemang (!!!) och ett ordentligt bankkort. Jag har ett coop-kort och ett riktigt jobb. For real. Så gammal är jag.

Min åldersnoja kommer sig nog av att jag följde med Andreas till hans ungdomsgrupp i kyrkan vilken består av 14- och 15-åringar. Gud vad gammal de tyckte jag var. Men jag bjöd på lite visdom i alla fall. Och så pratade jag om begreppet emo med en kille och främst då om att det inte fanns "när jag var ung". Nu kallar ungarna varandra bara för emo och fjortis. Dålig fantasi.

                                                   


Dagens frågaDen sitter på min värmepanna. Varför? Ingen vet.

                                                                  

Best Game Evur.

Jag byter ganska sällan spel. Men nu råkar det vara så att jag har spelat 80 timmar Pokémon och måste toklevla innan jag ger mig på The Pokémon League. Det är astrist. Så jag tog mig friheten att börjar spela The World Ends with You (RPG från Square Enix) istället och det är typ BEST EVUR.

Man går runt i Shibuya-distriktet och slåss mot monster på två skärmar samtidigt (helt crazy!) och köper olika fasionabla kläder för att bli bättre på att slåss. Och så är det en jättefin stil i spelet och fett bästa musiken. Jag fick lite vibbar från Samurai Champloo ifall någon har sett den, fast utan samurajer och i nutid då. Jag är fett bäst i alla fall.                                                                               

Vintage deluxe

Jag gick ju förbi Vintagemässan och råkade köpa en gammal klänning som behövde lite restaurering kan man ju säga. Det uppenbara är ju längden men jag kan tala om att det var en hel del som behövdes göras på den här. Jag ville inte ändra på den permanent så jag gjorde en ballongvariant av kjolen, det var 20% sy och 80% matematik.. Så nu har jag en nästan färdig födelsedagsklänning i alla fall, några nålar sitter kvar fortfarande.

Överkjolen var liksom bara konstigt avklippt och höll på att repa upp sig. Det var tur för det här lilla bakverket att jag hittade den. Jag kallar färgen för.. lemoncheesecake.

Före:


Efter:


När Aina kommer hem från Kreta och läser det här så har jag tunga shoppingbehov som behöver tillfredställas!

                                                                                         

Spaceships & lazergunsSen IPRED 1:a april så har jag faktiskt hållt mig från att fildela, men nu sprack det. Jag måste ha min dos sci-fi. Inte ens en vecka klarade jag mig.

Jag har just insett att jag kommer att få rösta i EU-parlamentvalet (jag är ju nästan 20 för bövulen!) så ni kan ju vara beredda på att jag kommer att tvinga alla andra att göra det också. Jag kommer att rösta pirat så klart, integritet ska vara en mänsklig rättighet. 

Och nu kommer väl någon att vilja döda mig men jag har börjat mjukna för feministiskt initiativ, jag tror att deras dåliga rykte grundar sig på den smutskastning som alltid kommer igång så fort begreppet feminism nämns. Jag har nog fått ett mer allomfattande helhetsintryck av de missförstådda hjältinnorna till valet 2010. 

Jag måste också omnämna att jag gick till västerorts ungdomsmottagnings drop in-tid imorse innan jobbet/(på jobbtid) och de var lika ineffektiva och inkompetenta som vanligt. Jag stod utanför dörren innan de hade öppnat och var nummer tre in men fick vänta i en halvtimme. Mitt besök tog naturligtvis inte mer än två minuter. Jag fyllde i en arg enkät efteråt. Jag hoppas att de får mycket dålig kritik.

                                                                                  

All work work, no fun(?)

Här sitter jag och glassar på jobbet, jag har fått buda iväg en elrullstol som skulle klimattestas, en som kan ta en person på 250 kg så vi snackar lyxig rullstol. Det gick fint, det var bara att jag kvaddade ett paket som stod utanför dörren. Bromsen är inte så jäkla snabb på de där! Nu är det ju många som tar påsklov så det finns inte så där supermycket att göra. Jag roar mig med att plantera om blommor och ta postrundan på sparkcykel. Det är fullt av fiskmåsar på parkeringen. Jag kanske ska gå upp och sola på taket.

                                                           

Burfdaywishlist

Nu är det ju så att jag fyller jämt 24:e april och då blir det kalas så klart och eftersom att jag vanligtvis inte får någonting så har jag framställt en liten önskelista för den som inte vet med sig exakt vad jag vill ha eller som inte har fantasin på topp. Så allt det här är saker jag supergärna vill ha! Prisintervall på 25-400 kronor.1. "Pretty: The NYLON Book of Beauty", finns att hitta som billigast på bokus(.com) skulle jag tro, men var ute i god tid ifall ni beställer över nätet.


2. Mascara, denna är från H&M men köp gärna någon ni vet är bra.


3. Bok "Graffiti Woman" hittade jag på Designtorget för lite svinigt pris så klart men jag vill gärna gärna gärna ha den.


4. Halsband från Urban Outfitters.


5. Cykeltuta, Team Sportia. Jag skulle behöva låta lite mer "HÄR KOMMER JAG!" istället för "eh eh u-ursäkta, skulle jag kunna få komma förbi här?"


6. Bok "Knitted by Me" från Designtorget.


7. Body Butter från Bodyshop, välj någon fruktig!


8. Röd retrotelefon, leta på myrorna t.ex.


9. Nagellack i guld, detta märke från H&M men vilket som funkar. Jag är ganska sugen på läppglans och ögonskugga i guld också.


10. Halsband från LaNinja.se, superbra leverans på en dag bara.


11. Parfym "Demeter: Laundromat", finns att hitta på Åhlens City.


12. Handcreme från Bodyshop.


13. Penna Promarker, jag skulle föreslå Screentec/Inspira som ligger bakom konstfack på Telefonplan. Jag behöver alltså lite pennor och diverse konstnärsmaterial, improvisera!


14. Bok "Wall and Piece" om Banksy av Banksy, det finns andra bra böcker om Banksy också så leta lite på Bokus t.ex.


Jag glömde att klämma in en hårinpackning, hårinpackning är alltid bra! Fruktis är bra t.ex, men jag prövar gärna nytt.


Så nu vet alla vad de gör på 24:e april, det är en fredag och då sitter ni här och älskar mig och kräks lite för att ni har ätit för mycket tårta, kanske sitter ni på min altan med en cigarett och en filt eller kanske så grillar ni eller kanske så sitter ni i mitt vardagsrum i en fin klänning och äter.. ananas, kanske. Alla som känner för det får ha fina klänningar, för min klänning kommer att vara le magnifique!

                                                                                         


RSS 2.0