Close up


Nya sminket blev tjusigt! Förresten är mitt close up-filter så starkt att det blir lite fish eye, men det får gå ändå. Jag försökte testa min polaroidkamera också men filmen var för gammal, så det blev bara grådassigt. Jag får öppna ett nytt paket när jag har hjärta för det. Det säljs nyproducerat papper för den som är intresserad på the-impossible-project.com men det är nästan lika svindyrt som det gamla.


She don't cry



Jag har varit med Aina och gjort lite livsnödvändiga inköp. T-shirtklänning är en elemäntär del av garderoben och kan väl aldrig överkonsumeras? Sen blev det en sommarklänning från Myrorna, den slutar över knäna, men den ser superlång ut på bilden. Och en snygg jeansjacka är ett måste. Min Xbox-avatar har ju faktiskt en, så varför inte jag? Sen skulle jag bara köpa en foundation på Make Up Store men jag vill ju ha sotiga ögon så det kanske blev inköp för närmre 800 kr. Men jag skäms bara lite. 


Det är ni som är konstiga

Jag undviker att höra någonting av Kent eller Broder Daniel. Inte för att jag inte gillar det, utan för att jag kanske skulle gilla det. För det passar sig liksom inte när man försöker vara carefree och nonchalant. Men även jag behöver lite allsång och ångest ibland, och så kom det sig att jag återupptäckte Thåström, till stor del tack vare Fredrik Strage. Så jag vill bara be om ursäkt för att jag har påstått av Thåström bara är en avdankad gammal pundare. Han kanske är både avdankad och pundare, men knappast bara. Han är terapi för fjortonåringen i oss.

Och hur fint är det inte att döpa en skiva till "Be-bop-a-lula hela jävla dan"?



Hey

Psst, jag har uppdaterat min flickr lite.



Alice

Jag blev som vanligt lite irriterad på något som stod på blogg.se. Det var en tjej som hade lagt upp en trailer till Alice in Wonderland och sen namedroppat DE SÄMSTA filmerna Tim Burton någonsin har gjort. Kan någon ärligt säga att Corpse Bride var bra? Och så kom det sig att jag kikade in på imdb för att konstatera att Tim Burton har gjort några bland de bästa Batmanfilmerna som finns och Apornas Planet.

I alla fall så snubblade jag över den här sjukt gamla bilden på Tim Burton och Danny Elfman när de gjorde Nightmare before Christmas. Det här var liksom innan han bara var en gammal gotargubbe med roliga glasögon. Och fan vad stilig han var! Och checka att Danny Elfman har en antagligen casio-klocka, precis likadan som jag gav Mattias i julklapp. Give me girlfriend creds!


Jag slänger in ett youtube-klipp också ifall någon känner att det behövs lite Danny Elfman-kontext. Det känns som att det är en person som alla skulle kunna veta vem det är, eller att ingen vet det. Han gör mängder med bra filmmusik i alla fall (även till Alice in Wonderland) samt medverkar i Oingo Boingo. Det är något lite off med den mannen men jag kan inte komma på vad. Det känns som att man plötsligt kommer att upptäcka att han inte har några ögonbryn, fast han har det, jag har redan dubbelcheckat.




Megalopolis


Jag som älskar Batman älskar också att Rasmus tänker ta tag i sitt mailrollspel Megalopolis som aldrig kom sig för att starta. Det utspelar sig i staden med samma namn och du är en superskurk med superkrafter och hemlig bas och hela paketet. Jag är lite kär i min karaktär men jag kan inte prata om den eftersom att det är meningen att vi inte ens ska veta vilka som är med i spelet.


Birdie


Dagens obsession är fågelburar. Det är svårt att få tag i en sån här goding. Pappa tycker att jag ska lära mig att svetsa. Tipsa mig gärna!

Dagens tips

Traderas sista chansen är farlig. Jag råkade köpa en mascara från Yves Saint Laurent, men för 90 kronor bara faktiskt. Nytt märkessmink går för en bråkdel av orginalpriset på tradera, kan vara värt att kolla in?
Edit: Den är skitbra!


More more more



Semlan är verkligen min favoritbakelse. Om jag bara fick äta en bakelse resten av livet så kommer semlan på första plats. Är semlan ett bakelse eller kanske ett bakverk? Den är mitt favoritbakverk också oavsett. Fast kladdkaka är ju ganska awesome.

Det som är svårt med semlan är att man måste göra den själv för att få vad man vill ha. Konditorin kanske funkar för semlor men caféer är ett big no no. Antingen så får man mandelmassan i en stor klump eller så är grädden för tjock eller så är locket urgröpt (det har hänt, det är sant!) eller så är brödet torrt. Mitt bästa tips är att tvinga mamma baka!


Splitting the atom



Jag var hos Sara och bakade biskvier för första gången i mitt (våra) liv. Det var inte så extremt avancerat som jag trodde. Tar lång tid bara, men det är sååå gott.

Spana förresten in Massive Attacks nya, Heligoland. Den är mysig. 


Holy shit

"I heard you have a hot model girlfriend, is that something you'd recommend to others?

She is indeed very hot but not a professional model in any way. However, having a hot model girlfriend is something I'd recommend to others seeing as it severely increases the size of your e-penis."

 

Från Mattias formspring.me. Formspring.me går ut på att ställa och få anonyma frågor, typ. Och jag är en hot model girlfriend.


Yes shit

"Hej!

Vi kan tyvärr inte leverera följande artiklar trots tidigare
orderbekräftelse och därför är de nu annullerade:

* 1 st Complete Sherlock Holmes (9780099529934)"

Pålitliga Bokus levererar inte. Fast det visade sig att det var en 150-års jubileumsutgåva som är slut hos bokförlaget Vintage. Jag tog och beställde de två första romanerna istället från Penguin Books, för de utgåvorna för stiliga.



A Study in Scarlet och The Sign of Four



One bullet

Jag satte i dreads åt Aina i fredags (vilket blev superfint) och det blev lite shoppingtid över så jag har rea- och second hand-fyndat lite. Allt under 50-lappen, nästan!

Ring 30:- från Myrorna

Brosch 50:- från Myrorna

Stilig vinylskiva 45:- från Myrorna

Star Trek-klänning 62:50 från Monki




Dagens topp 5

Jag har suttit och kollat igenom den här bloggen en del nu, efter att ha insett att jag missade dess ettårsdag med flera månader. Jag slår mig själv som en himla begåvad och vitsig skribent!

Eftersom att det inte är någon chans att någon annan kommer att göra det inom en överskådlig framtid så har jag sammanställt mina topp 5 bästa och finaste citat av mig själv:

 

Bästa och finaste citatet plats 5:

”Seriöst, det är svårare att läsa Tolkien än vad det är att läsa Kafka.”

 

Och på 4:e plats:

”Det är bara att lazerguns, rymskepp, kantiga dräkter, häftiga aliens, robotar och framtiden är så jäkla bra.”

 

Bronsplatsen:

”[…] jag tar mig in till centralen och känner mig mest som en liten kostymklädd man i 40-årsåldern som har snortat kokain och köpt horor hela natten och nu ska in till kontoret och ha lönesamtal med chefen, i samma kläder som igår.”


Det näst bästa citatet skrivet av mig själv någonsin (på den här bloggen):

”Leggings är alltså gjorda av strechigt tyg och har en midja av typen resårband. Om någon säger något annat så kan vi slåss om det.”


Och här kommer det bästa och finaste citatet skrivet av mig själv någonsin på Monkeyland:

”Dinosaurier är typ mitt favoritdjur efter Pokémons.”


Jag hoppas att ni känner er upplysta.

 


We are hostile aliens

Jag hittade ett Jesuskort i tunnelbanan! Eller faktiskt så satt det på en dörr ner i tunnelbanan, så jag var tvungen att lurpassa på dörren så att jag skulle få tag på det. Men det var SÅ värt det, för nu kan jag alltid rädda ett samtal med att säga att bara Jesus kan ge dig evigt liv. Fast å andra sidan så tror jag inte alls på det eftersom att alla kommer att bli cyborgs.


New Touch

Nu har jag dreads så nu är jag lite spächul igen. Och den här kavajen är mitt nya favoritplagg nummer ett, köpte den med Aina på Old Touch i öh.. förra veckan. Och så har jag min brosch som bara skriker "jag är ordförande i föreningen monarkins vänner" som jag köpte på vintagemässan förra året.






Icebreaker of the day

Det går en kille i min kurs som jag har tänkt ska bli min vän. Innan jul så såg jag honom vänta utanför ett klassrum på en bänk så jag sa "godmorgon" när jag gick förbi, på ett sätt som jag tyckte var uppmuntrande och vänskapligt. Det var bara det att det såg en annan kille brevid honom och eftersom att de inte kände varandra så tycktes båda anta att det skumma tjejen hälsade på den andre.

Så båda förblev tysta. Jag hade vid det här laget stannat upp och väntade på någon slags hälsningsfras tillbaka. Den kom inte. Jag slängde ur mig "ja, det var till er". Det var ingen annan i närheten. Men det förblev tyst och båda såg förvirrade ut. Jag fortsatte att gå.

Idag stod killen före mig i microvågskön och efter att hans tjejkompis med kryckor hade gått så petade jag honom på axeln och sa "Jo jag försökte vara din vän förut, men det blev en liten missuppfattning." Sen upprepade jag hela historien på ett skämtsamt sätt, jag tyckte att det var en perfekt icebreaker. Kom igen, det var perfekt. Det var bara att det blev ett väldigt kort och från hans sida väldigt besvärat samtal.

Nu finns det ju ett par alternativ som skulle kunna förklara händelsen. Han skulle kunna tro att jag råstötte på honom. Han skulle kunna känna sig obekväm för att jag stod med en kompis fast hans hade gått. Han skulle kunna ha varit jättekissnödig. Eller så kanske han bara har aspergers. Hur som helst så kan jag inte riktigt ta ställning till om jag bara ska ge upp eller om jag ska fortsätta att trakassera honom. För det börjar kännas lite som att det är precis det jag gör.

Snälla kampratposten, vad ska jag göra? Tacksam för svar.


Ronja sa att hon kom in i aulan första dagen i skolan och letade efter någon att prata med. Och så fick hon syn på en tjej med dreads, och så bara bingo så fanns det en plats ledig brevid tjejen, som ju var jag. Och sen hängde vi sen dess. Bara att jag tog ur dreadsen efter typ två dagar. Jag blev sugen på dem igen i alla fall när hon pratade om det. Och så kan det funka som en icebreaker!


RSS 2.0