Watch this

Jag var inne på nya Clas Ohlson på Drottninggatan med Aina och råkade köpa en enorm plastklocka, som 2020-talets 20-åringar säkert kommer tycka är vedervärdiga. Men jag har faktiskt tyckt att de är häftiga lite i smyg rätt länge. Det vore snyggt med matchande hörlurar också!
T-rex

Jag hoppas att alla har haft en underbar julafton! Man kan ju ha haft en bra dag även om man inte firar jul tänkte jag, så alla kan känna sig inkluderade. 

Jag har haft det trevligt hos mina föräldrar, med mat och presenter, men den absoluta favoriten kom från Mattias. Det är gjutna dinosauriebroscher, och jag är helt jävla kär i dem. 
Faghag for Sherlock

Jag vet inte vad ni tyckte om Guy Ritchies Sherlock Holmes, jag tyckte om filmen tillräckligt för att se om den flera gånger, men karaktärsgestaltningen kändes aningen off. Visst, jag har fått det förklarat för mig att Arthur Conan Doyles böcker innehåller slagsmål, men jag har läst tillräckligt många för att säga: nä, inte så mycket faktiskt.

Nu faller det sig så att BBC har gjort en miniserie som heter just Sherlock som är en modern tappning av karaktären. I ett modernt London, där Sherlock använder sig av hemlösa istället för gatpojkar och Watson bloggar istället för skriver böcker. BBC:s Sherlock är mer autistisk än Ritchies, elakare, mer egoistisk, men allra främst mer homosexuell. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det, men i min bok är homo alltid bra. 

Knitting to make it through winter

Jag tog en liten tur runt Sundbyberg medan jag väntade på bussen, och så klev jag in i en garnbutik och köpte det sista nystanet svart Eskimo. Jag beställde flera över nätet nu, men det här garnet är så mysigt att sticka att jag inte vet hur jag ska orka vänta på att få hem det. Det första nystanet är redan slut. 

Jag tänkte göra ett set med halsduk och mössa, kanske vantar också. Halsduken får tre flätor som mönster, och sen tänker jag sätta dit såna garnbollar som man gjorde på dagis. Kallas de något eller? Garnbollar? Jag gick in på en loppis också. De spelade Christer Sjögren. Det tyckte jag var kul.


Nytt in

Förutom bruna klänningen så köpte jag den här klänningen och ringen också. Klänningen är ganska typiskt johannig. Nu försökte jag göra knäck. Det var inte lika enkelt som jag trodde, och nu måste jag städa bort stelnat knäck över hela köket som jag precis hade julstädat. Laturs ska jag dra till Ikea med mamma, stackarn. Brown leather

Jag tänkte bjuda på ett klipp från videobloggen.En julhälsning

Så här blev ett av julkorten som jag skickade. Det är någon kändishäst faktiskt som jag klippte ut ur Veckorevyn, som jag fick gratis på campus. Hunden kom från en artikel där det konstaterades att tröjor från H&M och Sisters krymper mest i tvätten, så det kan ni ju tänka på när ni köper tröjor. 
Start being awesome

Jo, jag var ju och bakade med lite datatjejer. Det var väldigt mysigt. Det blev en hel massa bullar och knäck, och sen gick jag hem och gjorde egna lussekatter och de blev suveräna. Jag vet inte om det är common knowledge vid det här laget, men det blir extra saftigt om man har kesella i. Jag har fortfarande julgodis att göra, jag har dessutom lovat att mamma ska få wienernougat av mig så det överväger jag att göra ikväll. Fast TV:n ser ju mysig ut den också. 
Julbak!

Jag tänkte blogga lite sådär i förbifarten eftersom jag blev utslängd från badrummet när jag sminkade mig för att Mattias skulle kissa. Strax ska jag åka till en datatjej och hänga med andra datatjejer och baka juliga saker. Jag blev lite smickrad över att bli inbjuden faktiskt, det tjejgänget är de med mest "good girl complex", och jag är lite känd för att ha det också. Det finns ju de tjejerna som kanske mer hänger med klubbmästeriet och vaskar tentor. Inte för att döma. Eller..? 

Riktigt bra jäntor är de i alla fall. Stop being busy start looking awesome

Såatte ja! Idag har jag skrivit ångesttentan så nu är det jullov på gång för mig. Sen har jag firat med yakinikulunch, kört lite body pump och onsdagspubat i ESCapen, datas sektionslokal. Tentan gick bättre än förväntat, när jag skrev den fick jag för mig att jag skulle få B men nu har jag ingen aning, jag minns inte hur noggrant jag räknade hur många poäng jag skulle få.

Nu har jag klistrat ihop ett julkort, men det borde jag nog vänta med att lägga upp tills det kommer fram till mottagaren. Jag skulle fortsätta men julkortsverkstaden om det inte vore för att mina fingrar blev så misshandlade under tentan att jag inte kan skriva längre. Jag har lite av en konstig skrivknöl på långfingret så jag använder såna skojiga pennstöd som jag faktiskt har köpt online på en handikappshjälpmedelsida. Det låter väl som en rimlig ursäkt för att börja spela om Mass Effect? Jag har en sån crush på Garrus.
Lucia

Med risk för att bli tagen för den obehagliga stalker jag är som smygfotar dagisbarn så tänkte jag bara säga att det var lite trevligt att se att det var Lucia idag på ett lite konkret sätt. I form av ett luciatåg alltså. På dagis fick man minsann göra lite som man ville. Tomtarna hade också luciakronor, fast luciorna hade inte tomteluvor(?). 
3,1415926

Såatte.. jag köpte alltihopa plus en tröja från shirtwootEn gång skrev min programmeringsföreläsare aka trolleriprofessorn upp 16 decimaler till pi på tavlan, ur minnet. Jag minns inte varför han gjorde det, men det var coolt. The busy girl buys beautyJag har köpsug. Vad är finast, skjortan, jackan eller klänningen?


Ladies and gentlemenJag tentapluggar. I soffan. Med en spelkontroll i händerna. Fast egentligen så väntar jag på att mina kamrater ska vakna upp så att jag kan åka in till campus och plugga med dem. Igår åt jag en hel fiskgratäng själv som det stod "2 port" på. Man ska ju bli smart av fisk eller nåt. Fast det kanske är rent evolutionärt? 

Nästa torsdag har jag officiellt jullov, så då vill jag gärna göra alla de där sakerna jag har skjutit upp. Som att spendera pengar etcetera. Eller jag kan ju dela med mig av hela min göra-i-jul-lista: 

1. Julstäda

2. Åka till Ikea 

3. Spela tv-spel

4. Göra julgodis

5. Köpa laptop

6. Uppgradera PC

7. Avsluta Skandiakonto

8. Köpa ansiktskräm

9. Sticka

10. Sy om jacka

Listan kan kännas lite överflödig, men jag upplever att om jag inte skriver ner allt så är det bara punkt tre som faktiskt blir av. Vad ska ni göra i jul?


RSS 2.0