Drinkkväll

Ska lite motvilligt iväg till Joels källare för någon typ av drinkkväll, eftersom att han nu kanske är döende. Nu blir det nästan lite minuspoäng ifall han inte är det. Jag är inte så på idag. Om jag nu någonsin är det. Eller det är klart att jag är det då och då. Men men, nu ska jag iväg och sitta i en gammal soffa och titta på andra människor som dricker sprit.Såhär snygg är jag i alla fall. Jag försökte se glad ut, men jag ser mest jävligt elak ut. Nu måste jag springa, jag är redan sen!

Edit: Det var faktiskt ganska trevligt. Mysiga människor. Stackars Dan blev kvar på toaletten sista halvtimmen. Fin kille i alla fall.

                                                                   

Lance and the Monkeyarmy

Såhär glad blir jag av presenter! Aina och jag var ute och jag fick en extra julklapp såhär lite i efterhand. Hårinpackning, bästa presenten! För övrigt så har jag klippt mig lite igen också, men kamerabatteriet står på laddning för att jag glömde kameran på när den stod inpluggad i datorn, så jag kan inte fota den just nu. Frisyren alltså. Det är inget speciellt ändå, men det ser mycket fräschare ut nu.Våra shoppingturer är lite mer ångestfyllda nu för tiden i och med att båda försöker spara pengar. Men jag hittade den här klänningen som skulle vara perfekt till min födelsedag i april. Men ja, jag drar mig lite för att köpa saker från H&M, i alla fall såna framträdande saker som det skulle bli katastrof med ifall någon annan hade en likadan. Funderar på att sy en liknande själv istället, vi får se vad jag hittar för tyg. Jag fick lust att göra ett eget tygtryck till den i och försig, vi får se hur det artar sig. Det är ju lite mer kreddigt i alla fall.Aina köpte en jättefin kjol med tillhörande bälte i alla fall, den blir fin att ha i vår. Mmm, vår..

                                                                        

Mimi

Jag kände mig sunkig idag så jag bestämde mig för att ta en promenad förbi jobbet, jag brukar cykla dit om somrarna så jag är van vid att det går ganska fort. Idag blev jag smärtsamt medveten om att det faktiskt är en halv mil dit.

I alla fall, en frisk promenad senare så fick jag gå ner i förrådet och leta skrot till cyborgprojektet, så nu har jag.. ett kretskort, några telefonsladdar och kanske tre meter slang. Tyvärr så var han som hade hand om provningssektionen bortrest, så jag får komma tillbaka nästa vecka för att hämta mer slang. Det är ju inte som att jag är upptagen med något annat i alla fall.För er som inte har någon aning om vad jag pratar om just nu kan jag berätta lite mer om cyborgprojektet. Det är ett fotoprojekt som jag har tvingat med Buffy på, vi ska bygga en cyborgoutfit med vapen och hela kitet. Malin blev utvald till modell för hela historien, jag tror att det är väldigt tacksamt att jobba med en såpass erfaren modell, jag ser verkligen fram emot det! Jag har döpt vår cyborg till Mimi och hon befinner sig i framtiden givetvis, i en helt sabbad värld där de flesta lever ett kontrollerat storebrorliv i samhällen inneslutna i glasbubblor. Men Mimi lever ett oregistrerat och enligt samhället kriminellt liv tillsammans med en liten grupp människor i ödemarken utanför glasbubblorna. Världen är utvecklad såpass mycket att man har byggt om människor till mer effektiva soldater, men sen resurserna tog slut och jorden kollapsade så har man fått återanvända de delar man hittar. Ja, det är ganska barnsligt, men väldigt roligt!

Såatte.. om ni har typ något gammalt vattengevär ni vill donera så får ni gärna göra det! Just nu håller jag mest på att materialsamla, och så har jag börjat lite på en peruk.


...Sen så fick jag för mig att jag skulle laga mat, men jag kanske hade i lite för mycket vitlök i falafeln så nu luktar jag kanske inte rosor. Men jag blir nog inte sjuk på länge i alla fall.

                                                                                     


Jackan

Jag kan med glädje meddela att mitt senate syprojekt äntligen är färdigt! Ni skulle bara veta hur många gånger jag har stuckit mig på nålar, sprättat och slängt hela delar av den här. Kragen sket jag till slut helt i. Jag gillar hur den ser ut nu. Nya favoritplagget! 

                       

                                                                                               

18-årspoem

Det som följer är ett utdrag ur mitt anteckningsblock från gymnasietiden för ganska exakt två år sen som med ganska stor säkerhet är författat av Mattias. Ni kommer att fatta varför.

"Nu när jag är 18 år
Är jag äldre än igår
Och när jag är 18 år
straffas jag för sex med får =)"


Porträtt av Mattias med två bisamänglar av KitHell yes

Dagens tips: Titta mer på svt2! De sände just Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Jag uppskattar verkligen Jim Carreys seriösare roller. Jag föreställer mig alltid hur sorgliga komiker är i sitt privatliv, som ett ledsen clown-syndrom. Därför mår jag så mycket bättre av att se Jim Carrey lida på film. Ett annat plus är soundtracket med Becks Everybody's gotta learn sometime. Den är riktigt mysig. Jag gråter lite över att han är scientolog, jag vill helst inte placera honom i Tom Cruise-facket. Beck alltså.

               

Men svt2 alltså, kolla förbi. De sänder jättehärliga konserter ibland, jag har sett på Amy Winehouse och senast Robyn till exempel. Dessutom är "Jo, jag såg på svt2 att.." en riktigt bra conversation starter för den som inte bara vill prata om Top Model. Och så är det ju lite magiskt att se en film på TV utan reklampauser.

                                                                                                 

Storm

Det är mörkt och blåsigt ute. Seriöst blåsigt. Lyckstolparna skakar och det är något som dunkar i min vägg då och då. Jag hatar när det blåser. En av anledningarna, även om jag var rädd redan innan, var den där gången jag skulle gå hem en stormig natt och Saras mamma berättade om en film med en zombiebebis som gömde sig i buskar och hoppade på folk.

Jag är lite uppgiven, alla dissade alla planer, så nu har jag en helt tom helg. Kanske får börja på mitt final assignment till kursen, d.v.s. spela Pokémon, för när det gäller spel och låta som att man vet mycket så är Pokémon mitt självklara val.

Nu låter det som att en noshörning dunkar i väggen, undrar vad som har blåst omkull. Nu drar jag ner gardinen och gömmer mig.

 

Som en bonus fick jag näsblod medan jag skrev också. Det är lugnt, det är inte så synd om mig egentligen.

                                                                     

Game Design

Nu har jag börjat en distanskurs som heter Introduction to Game Design, och det visar sig att jag ska följa min utbildning.. via en blogg! De har en sån härlig inställning. Bloggen är dessutom supersöt:Det som skrämmer skiten ur mig är att det visar sig att hela kursen hålls på engelska, no worries, men jag måste skriva allt på engelska också. Stort handikapp. Inte för att jag inte kan engelska, jag är bara bättre på svenska. Den andra saken är att på bloggen så står det att man bör ha tidigare erfarenheter av ämnet. Det stod definitivt inte i kurskraven. Men hur som helst så är det bara på kvartstid, så det värsta som kan hända är väl att jag får plugga dubbelt så mycket som alla andra, och det blir fortfarande bara halvtid. Jag kommer att ha mycket nytta av Herr Giraff, så snälla hjälp mig.

En rolig sak är att jag har fått hem mina foton som jag beställde och jag har pysslat ihop dem till ett fint fotoalbum, det är ett väldigt bra tips faktiskt. Jag beställer mina bilder från ifolor.se.Nu sitter jag och segar med olivoljeinpackning i håret, det ska nog bli lite fräschare och finare efter det. Ska nog sitta och sticka sockor hela dagen. Kanske städa lite också. Men senare.

                                                                           

Tumba Tattoo

Jag har haft en ganska tuff dag, men inte tuffare än Aina. Hon fortsatte på sin X-Men-sleeve idag, ute i Tumba för att Henrik har flyttat sin verksamhet dit, så jag följde med duktigt och gick upp tidigt och allt. Jag har bara ätit en tallrik gröt och en snickers idag, ajabaja. Hur som helst, Gambit får några vänner, nämligen Wolverine, Nightcrawler, Sabretooth och Mystique så klart. Jag lovar att ta bättre bilder när det är ihopläkt och så.Innan hennes tid gick vi och tittade in i Tumba centrums stora sortiment av skor, och jag fick tag på de här röda älsklingarna som egentligen är pyttelite för stora, men jag köpte dem ändå för att jag älskar att ha sockor i pumps. Jag älskar klackarna också, och superreapris så klart. Förortsrea ftw.                                                               

Ba-donka-donka

Idag har jag varit produktiv, jag har fått igång kamerablixten (vilken självklart inte alls är särskilt svårt, men det är väldigt svårt för manualen att komma till saken) och så har jag mekat med studion nere i källaren, det visade sig att jag har en svart fond och så en ljus lite naturfärgad. Det är lite synd att vi inte har någon vit längre, men om jag har tur så ligger den och gömmer sig nere i fotolabbet. Jag började hålla på ganska sent så jag orkade inte få hit någon annan att fota, så det blev lite halvtaskiga bilder på mig själv istället!Färg eller inte färg? Jag kan inte bestämma mig. Jag älskar jeansen i svartvitt så det får bli båda. 

                                                                     

Your shit is ugly and you're fat too

Dagens inte okej: Män i bandana. Det är helt enkelt inte okay. Om man vill göra det värre kan man välja en bandana med döskallar på också. Men herr Darwin löser det automatiskt då dessa män aldrig kommer att kunna uppvakta en hona framgångsrikt. Eller så tror de att de är vikingar och våldtar kvinnor. Hur som helst, män i bandana, ni står på Darwins utsorteringslista tillsammans med chihuahuor och hamstrar, jag räknar ner.

Mina underbara lediga dagar har spenderats bland annat med Rasmus på Moderna museet och på mitt nyrenoverade favoritcafé En halv trappa ner. Jag köpte också en bok till Mattias som fyllde år idag (igår, klockan är över 24) med skräckillustrationer av Hans Arnold. Han fick en manlig manlig sjal också (jag har svårt för att säga halsduk även om den var väldigt stor) som är naturfärgad med ett enkelt svart mönster. Fin är den i alla fall. 

 

Efter allt födelsedagsfika (jag snackar tonvis) så orkade jag inte göra något mer konstruktivt än att spela Naruto: Rise of a Ninja i 4 timmar, jag kan inte neka till att det var njutbart.                                                                                                   

The fashion party's over

Det farliga med att ha en blogg är ungefär samma sak som är farligt med att vara radiopratare. Man har massor av tid att bara babbla på om saker man tror att folk kanske kan bry sig måttligt om, och man har ingen som stoppar en. Det resulterar ofta i att man pratar på som en idiot om idiotsaker tills man helt har idiotförklarat sig. Jomen på riktigt, det slutar nästan alltid med att de flesta sitter och tycker att man är korkad.

Så, mitt tips till er bloggare där ute är:
1. Sluta att bara gnälla om er själva.
2. Sluta försöka få oss att bry oss om hiv och svält när vi bara vill läsa om skor och latte. Och jag skiter i "ett klick för skogen".
3. Kliv ur er själva och fundera på hur irriterande det ni skriver egentligen är.


Så, till dagens favorit: Mr Roboto! Vi har hängt ihop ett tag, Mr Roboto och jag.Nu ska jag snart iväg på museum med Rasmus, vet inte vad det blir än. Kanske får tag i nåt fint till Mattias födelsedag också om jag har tur.

Minijackan jag syr på är nästan klar, det blir som att Chanel och en cirkusdirektör har fått barn <3
                                                                                 

Captain's Log, Stardate 30620.1

Jag är officiellt ångestbefriad! Idag har jag varit väldigt independent woman, mest för att jag fick dissen av alla andra, mest indirekt kanske men.. Jag hade tänkt att fika med Älg men hans mobil fungerar inte så det går inte att få tag på honom. Mattias sov som vanligt mitt på dagen och var så där jätteglad när jag ringde och väckte honom efter min tenta. Inte. Aina ville träffa mig, men hennes sällskap ville det inte.. Så, jag åkte till Sundbyberg och köpte lite tyg och satte igång ett nytt projekt.Ylletyget var stickigt så jag måste åka och köpa lite fodertyg innan jag kan sy ihop hela jackan, pepp!

Jag har lite andra projekt på gång också, just nu håller jag på att läsa igenom manualerna till mitt nya blixt-kit, andra projekt innefattar bland annat sopsäckar och cyborgs. Kan omöjligt bli misslyckat. 
                                                                                   


Inside out

Jag är utmattad men ganska lycklig ändå, min förra omtenta som jag var säker på att jag überfailade (när var "über" inne, 2005?) blev trots allt inte så fail, jag klarade mig undan med ett D! Det är så oförutsägbart det där.

Igårkväll gick jag på Cirkus Cirkörs Inside Out med Sara, det var min, Dogges och Kims födelsedagspresent till henne och jag fick följa med i hennes brist på pojkväns och systers deltagande. "En cirkusshow om något så enkelt som livet" kallar de det, och det var fint och så men hela föreställningen verkade vara byggd runt att någon hade hittat ett tre meter högt trähjärta i något rekvisitaförråd. Det var mer ren cirkus bara än vad jag tyckte att bilden nedan antydde. Men fint var det.Nu är jag grymt sugen på att gå på museum med Rasmus och en hel del annat också, jag vill fota och bygga saker och sy saker och klippa saker och måla saker, men först tenta på måndag!

Är Mia-Johanna ett okej dubbelnamn? Jag heter Mia Johanna och min mor har vid något tillfälle sagt att jag ska kunna använda det som dubbelnamn om jag vill. Jag tror jag vill nu, så blir mitt namn lite roligare. Jag hoppas att ni gillar min nya signatur! 

                                                                                             

Sagrada Família

Bra arkitektur är att bygga en kyrka som ser ut att ha varit en gotisk kyrka som sen har tagits över av zerg. Seriöst Gaudí, jag älskar dig.

  +    =Tenta på måndag, vi ses efter det, håll tummarna!

Vinterpromenad

Igår var det soligt och fint så mamma drog mig från datorns varma famn ut i 10 minusgrader, vi promenerade runt Grimsta och längst stranden, det var superfint.

Jag är ingen naturfotograf, men för att inte få någon fin bild där måste man vara.. inte så smart, i alla fall.I wanna suck your brains out

Jag har fått lite bilder från en fotogrej vi gjorde i oktober! Jag skulle egentligen bara ha varit assistent men så var det någon modell som inte hörde av sig, sådär som de där modellerna gör hela tiden. Det var svinkallt och alla stirrade på oss, men jätteroligt! Här kommer en helt oredigerad exempelbild i litet format:Från vänster: Jag, Joel, Julia.
Fotograf: Kate Wikström
MUA: Katzuki (Sara)

Nyår

Det är något med mig och nyår som inte går ihop. Det kan ha något med all alkohol och alla raketer att göra. Det kan ha något att göra med att flera människor dör på nyår varje år. Det kan ha något att göra med att det inte är så jävla kul att stå ute i minusgrader och vänta på tolvslaget.

Så, i år var vi hos Herr Edström och firade, det var karlarnas tur att laga mat i år. Middagen var trevlig, efter middagen gick de flesta och satte sig i utomhusbubbelbadet vilket jag varken hade badkläder till eller plats i. Sen satt de kvar där. Och så satt de kvar. Sen gick jag hem efter fyra utan att säga hejdå. Party.

                           

Men jag var snygg i alla fall. Ingen aftonklänning, för ärligt talat så hade jag förväntat mig de flesta i jeans och t-shirt. Så var nu inte fallet, men det vägdes upp av att 80% av kvällen ändå spenderades i badbyxor. Jag fick en kommentar att jag såg ut som jag alltid brukar göra, men förlåt då för att jag alltid är superfab. Jag undvek i alla fall jeans.

                                  

RSS 2.0