Julmassaker

Jag sitter på jobbet och har fått ett telefonsamtal på över två timmar, därav mitt bloggande. Jag sitter och läser DN och hittar en liten artikel med rubriken "Falsk tomte mördade nio på julfest i USA".

(Nu fick jag ett till samtal!)

Hur som helst så slogs jag av att hela historien skulle bli en riktigt bra film. En kille knackar på som jultomte, en nioårig flicka öppnar såklart, för det är ju tomten! Vad hon inte vet är att den här tomten tänker skjuta ner sin exfru och hela hennes släkt, han har en hemmagjord eldkastare och tuttar eld på hela stället, och om han inte skulle råkat tutta eld på sin egen tomtedräkt också (som måste varit i ett sånt material som smälter och bränner sig in i huden) så skulle han ha flytt med 17 000 dollar till Illinois. Istället så skjuter han sig. Bilen exploderar när teknikerna tar i den. Huset står i lågor och en tjock doft av bränt lik ligger i luften. Eftertext.

                                

Jag skulle se den i alla fall. Kanske med Edward Norton i huvudrollen?

Julen: en sammanfattning

Julen har varit hård och PMS:ig i år. Min familj har bestämt sig för att jag är för gammal för julklappar så nu får jag varken julklappar eller födelsedagspresenter i någon större kvantitet. Jag som tycker att jag är världens enklaste att handla åt. Vad jag däremot fick var en extern blixt till min Nikon av mycket god kvalitét, den ska jag experimentera med så fort jag får lite viljekraft i kroppen!

Julaftonsnatten spenderades hos födelsedagsbarnet Sara. Jag kan ju inte säga att det inte var trevligt, för jag kom hem 05:40.. (Ja, ni var ganska fulla.)

Juldagen spenderades i Nykvarn hos Mattias mamma med släkt vilket var otroligt mysigt, och Mattias förtjänar en medalj för att ha stått ut med mitt PMS:ande. Jag skojar inte.

Tjugosjätte åkte vi in till stan och köpte det som stod högst upp på min önskelista, ett Xbox. Superpojkvännen bar den genom halva Stockholm också.

Tjugosjunde gick åt till att spela Fable II (Mattias limited collector's edition, jag ska visa att jag är en duktig flickvän som inte alltid har sönder hans saker).
 

Dagens aktivitet har bestått av mellandagsrea med Aina, jag är stolt över att jag inte omkom på vägen! Jag har köpt en jacka från H&M för superreapris som jag planerar att pimpa lite, bild kommer efteråt! Bästa köpet var pikén från Topshop som hade ett rätt humant reapris.

 

Aina har köpt en ny kompaktkamera, en sån där Sony Cybershot om jag inte misstar mig, så framöver blir det hög kvalitét på provrumsbilderna!


Konichiwa bitches!

Jag jobbade till 12 idag, så 11:30 ringer jag upp Kim för att prata lite. Första gången svarade han inte, andra gången säger han "jag ringer upp om två" och lägger på, och då har jag ringt från Hi:s växel så han har inte ens en aning om att det är jag. Självklart så väckte jag honom första gången, och andra gången står han pissar och svarar i telefon utan att veta vem det är. Jag svarar minsann inte vem som helst när jag sitter på toa!

Annars var det relativt händelselöst på jobbet, förutom då min smarta idé att ta automatchoklad (alltså i en kopp som man dricker) och blanda med en mörk chokladbit från asken, det blev typ.. superchoklad :D

Jag var hos frisören i alla fall, jag fick skjuts av vaktis, hans mamá bor i Sumpan. Jag gick till Frisörgruppen som ligger precis under järntorgsskylten om ni vet vad jag menar. Killen som klippte mig hade de hårigaste armarna jag någonsin sett, det kändes tryggt (alltså, frisörer ska vara håriga). Men han verkade skitstressad och jag ville inte gnälla så det blev mest att han tog på topparna, vilket är rätt skitviktigt med mitt hår som är så blondera-slitet. Sen så tvingade jag Aina att komma och färga det också.

Det är en ny bild men jag måste säga att det ser ut precis som innan.. Skillnaden IRL är att det är en mörkare mer chokladbrun ton nu istället för den tidigare gröngråa tonen, och topparna ser mycket frächare ut, och så är det en liten bit kortare också! (Jag skulle även vilja att betraktaren beaktar att sminkningen är från klockan 06:00 och att bilden är tagen klockan 20:00)

 

Jag och Aina har utbytit julklappar också och jag har fått ett jättefint läppglans, jag älskar retroplåtburkar!


Julvikariat

Jag jobbar som vanligt lite på Hjälpmedelsinstitutet så här innan jul, jag sitter i receptionen. Det innebär i praktiken att jag har ganska tråkigt, d.v.s. mycket tid till att läsa kurslitteratur samtidigt som jag får betalt. Idag innebar det att vaktis ringer och säger att de har en massa choklad över som jag bara måste hjälpa till att äta upp som om det vore en arbetsuppgift! Så kommer han upp med hissen och ger mig två lådor praliner :D:D:D:D Det är sannerligen inte synd om mig.

Min betalda arbetsdag har alltså gått ut på att jag har suttit i en stol, ätit choklad och ringt runt till frisörer för att se vilka som har julöppet. OK, kanske några telefonsamtal också, men inte många.

När jag jobbade förra sommaren så satt Laura i receptionen, vi hade en pågående bouleturnering och hon och vaktisarna gnabbades om vilket kast som var regelmässigt korrekt, så hon ringde naturligtvis upp Svenska Bouleförbundet och frågade. Man får kasta hur fan man vill, om ni undrar.

Hur som helst så har de julöppet i Sundbyberg (jag är ute efter en billig men bra förortsfrisör) så dit bär det av imorgon då vi stänger tidigt!

Jag tänkte fota min fina reception, men glömde så klart kameran hemma. Här är en bild från deras hemsida. När det var så här soligt förra sommaren brukade jag klättra ut genom ett fönster på högsta våningen och sitta och spela Gameboy på taket. Life is goood. 

                                 

Det är hårt i församlingen

Det börjar med att jag tar mig upp innan sju en lördagsmorgon, kära mor skjutsar mig till station, jag tar mig in till centralen och känner mig mest som en liten kostymklädd man i 40-årsåldern som har snortat kokain och köpt horor hela natten och nu ska in till kontoret och ha lönesamtal med chefen, i samma kläder som igår. På centralen blir jag uppraggad av en amerikanare, KZ (Kayzee): "Your going to work, right?"

"No, I'm gonna do an exam, 'cause I failed the last one."

"Oh, what's the test about?"

"It's arthistory, renaissance and baroque and stuff."

"What?"

"Like, Leonardo da Vinci and stuff."

"Oh, the da Vinci-code!"

Han var väl lite borta kanske, fast jag brukar vilja prata med lite vem som helst när jag nervösar. Skittrevlig för att vara vem som helst. Jag möter upp kursare-Rebecka på tuben, väl på universitetet kollar vi upp anslagstavlan, och på förra tentan fick jag.. E?!?! E? Jag skrev ju skitbra på den. Jag tappar hoppet om omtentan. Och ja, jag kan ju inte säga att det gick särskilt bra. Uruselt faktiskt. Nej, jag vet inte vad en festong är. Vad är det för sadister som gör mina tentor?

Planen för dagen var att åka med Aina och fira med shopping. Det blev tröstshopping istället. Men ganska bra tröstshopping! Jag älskar mina nya stentvättade jeans, de är så himla Mercedes*.*Mercedes: Min ärkenemesis i min kurs, inte för att hon är otrevlig, men för att hon alltid är skitsnygg, så om något är Mercedes så är det något jag associerar med hennes stil och som därför är skitsnyggt. Hon har nog hoppat av, för jag har inte sett henne på flera veckor, men det är bara för att hon är så världsvan och nonchalant och inte behöver bekymra sig om saker som jag, en dödlig människa, bekymrar mig alldeles för mycket över.

Topp 3: Saker som mamma tycker att jag ska göra som jag inte kan

3. Undvika att ha ett diskberg på rummet.

2. Inte stöka i köket efter kl. 23:00.

1. Använda det där plastlocket i micron.

(Att allt är matrelaterat vet jag inte vem det säger mest om)

StarCraft

..är grejen. Vad du än tror är grejen så är det fel, för StarCraft är grejen. Farväl livet, farväl bra betyg, farväl vännerna. Det här är viktigare än livet.


SM i paketinslagning

I år är jag tidig med att bli färdig med paketen! Det förhåller sig så att jag har en tenta nästa vecka och sen ska jag jobba innan jul, och jag är tillräckligt snäll mot mig själv för att se till att jag inte ska springa runt på söndagen innan jul, vilken är min enda lediga dag innan jul (äsch, jag är inte emo), och köpa julklappar. Fast i smyg tycker jag om att köpa julklappar jättemycket. Hur som helst så kan jag nog utan att vara blygsam kalla mig för paketinslagarmästare! Skönheten på bilden är till mina kära föräldrar och innehåller i ärlighetens namn en ganska billig stenplatta att ha ljus på, men jag vill belysa att stjärnan i tidningspapper på kortet understryker mina sjuka matematikskillz! Om ni är sugna på snygga paket, ta en titt på Lagerhaus som har ett stort sortiment snygga papper och snören och diverse.


Vreten

Varje gång jag åker till Universitetet så åker jag ju förbi Vretens tunnelbanestation, och jag har tänkt varje gång att det vore rätt häftigt att fota där. Så det har jag och Aina ägnat oss åt idag. Och jag vet att ni älskar mina mamelucker!
Favorit!

Jag passade på att fota en gammal favorit när jag ändå var i farten! Den här broschen köpte jag för nästan inga pengar alls på vintagemässan Bakåt:Framåt, vilken håller hus igen på Enskilda Galleriet nu i helgen 13-14 dec. Kolla mer info här. Det är nog värt en titt om man har tid. Hur som helst så är lejon grejen hela dagen!Jag bjuder även på detta aningen mer abstrakta fotografi, bara i farten sådär.


Smörgåsgurka!

De efterlängtade smörgåsgurkapinsen kom på posten idag! Dessvärre så har jag inte direkt några kläder som matchar smörgåsgurkatonen så den här jeansjackan var det bästa jag kunde komma att tänka på. Det ser lite ut som att en kackerlacksfamilj har fest på jackan. Jag har också gjort en ministudio i form av ett A4-papper och ett lysrör, eftersom jag tyckte ni skulle se smörgåsgurkan i all dess gloriösa storhet!


Mera julshopping

Jag gjorde ett försök med Aina att köpa julklappar i city, men dessvärre så hade en miljon andra stockholmare kommit på samma tanke vilker resulterade i totalt nederlag när det gäller julklappar, så vi flydde in på Beyond Retro och skrattade åt varandra i provrummet istället!Min julklappsshopping fortsätter därför online och jag har gjort ett par riktiga klipp att vara stolt över som jag gärna skulle skriva om, men eftersom att jag misstänker att objekten för dessa presenter faktiskt droppar in på bloggen ibland så väntar jag tills efter jul med att skryta om mina nätshoppingskillz!

Nya favoriten

Efter att ha varit ganska otursföljd i någon månad känner jag så här post-tentamen att vinden är på väg att vända, och det har jag firat med att köpa den här godbiten från www.LaNinja.se. Kära mors reaktion blev "Åh så smakfull" i en inte helt uppriktig ton. Och utstyrselvis är nog inte smakfullt mitt ledord direkt, men jag skulle vilja påstå att jag kommer undan med det! Herr Lejon passar i alla fall helt superbra med min andra nya favorit, jackan med guldknapparna!
Gold is so totally my thang.


Julklappsshopping!

Nu när jag har klarat av (peppar, peppar) min senaste tenta har jag ägnat några tankar åt julklappar. I år är det onlineshopping som gäller! Jag är ganska säker på att jag vet vad som blir årets julklapp och självklart så kommer ni allihopa att få en var! SMÖRGÅSGURKAPINS! Tradera FTW!..nu har jag även fått veta att årets julklapp redan är utsedd, och att det är "en upplevelse".. Kom inte och ge mig någon skidresa bara, för då kommer Kim att tvinga ner mig för en svartpist p.g.a. en vadslagning, och alla som har sett mig på ett par skidor vet hur det skulle gå!

RSS 2.0